26-09-07

Man en muis

Lief en ik ziten rustig op de bank. Lief leest een tijdschrift en ik zit met een handwerkje. Geen t.v., alleen de radio met een muziekje op de achtergrond.
Plots schiet Lief over eind. En hij roept: een muis, er loopt een muis door de huiskamer!

mouse011Lief gaat er op handen en voeten achteraan. Met een grote bezem probeert hij het beestje te vangen. Ik moet er vreselijk om lachen. De grote kerel die met een grote bezem een veldmuisje van amper 3 centimeter probeert te vangen.Lukt natuurlijk niet.

Zegt Lief: ik zal een schoteltje havermout neerzetten, dan kan hij wat eten. Ik frons de wenkbrauwen, maar denk er verder niet over na.
Als ik even later in de keuken kom zie ik dat bordje staan.

"Lief, wat ligt er op dat bordje?"
Ontwijkend antwoord: "Dat zie je toch wel?"
"Nee, dat zie ik niet. Wat ligt er nu op dat bordje?"
Nog een ontwijkend antwoord. "Heb toch gezegd havermout?"
Havermout? Havermout ziet er zo niet uit. Dus wat ligt er op dat bordje.
Het hoge woord komt er uit. Het zijn korrels vergif. Och....vergif. Zijn klein veldmuisje!

Nou ja, bedenk eens wat er gebeurd als hij in de bank kruipt? Grote gaten en misschien wel uitbreiding van de muizenfamilie.

Als hij nu maar het bordje opruimt als er kleinkinderen op bezoek komen!

Oudste kleindochter weigert aan de telefoon te komen. Nee, is niet nodig want ze is Oma een brief aan het schrijven! Zo lief. Ze zit nu 6 weken in groep 3. Is altijd al een bijdehandje geweest.

Vanochtend bij de KNO arts waren we vlug klaar. Gezien het feit dat er longproblemen zijn hebben we gezamenlijk overleg besloten geen operatie te doen om het botje weer op z'n plaats te krijgen. De zwellingen zijn nog niet helemaal weg en de correctie kan altijd nog. Ik vond dat ik al genoeg te doen had en dus blijf ik gewoon rondlopen met die neus. Zolang ik door de neus kan ademhalen is het geen probleem.
We waren om 08.30 uur weer thuis.

22:30 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: muis, kno, thuis, handwerkje, kleindochter, brief |  Facebook |

Commentaren

muizen Hoi Dita, ik las je verhaal van de muis. Nou wij hebben ook ooit, dachten we een muis in huis gehad. Ik een muisvriendelijke muizenval gekocht een piramide van ijzerdraad volgens de dierenzaak konden ze erin kruipen en dan daarna niet meer terug eruit en volgens hem kon je de muis dan zo weer buiten in de natuur vrijlaten, oke na een nacht kaas weg uit de piramide en geen muis, volgende nacht kaas weg geen muis dus natuurlijk op hoge poten terug naar de dierenzaak, een ander kooitje gekregen een soort klapsysteem aan een palletje een stukje kaas en als de muis van de kaas eet klapt het deurtje dicht. Na een nacht een muis gevangen, gelukkig dachten we, en zonder na denken weer terug gezet de volgende ochtend zater er twee in dus wij dachten hoeveel zouden er wel niet zitten, nou uiteindelijk hebben we er geloof ik 6 of 7 gevangen, en weer buitengezet schijnbaar waren ze zo geschrokken dat we daarna nooit geen muizen meer gehad hebben, maar wees gewaarschuwd vaak zitten er meer. Succes met het vangen.

Groetjes,

Annita

Gepost door: Annita | 27-09-07

De commentaren zijn gesloten.