29-09-07

Zaterdag

Zaterdag is om een of andere reden altijd een beetje een rommeldag. We staan veel te laat op. Doen we door de weeks ook, maar ja, we zijn beide gepensioneerd dus we hoeven nergens op tijd aanwezig te zijn.
We ontbijten, drinken koffie en lezen de krant. We doen nog een laatste boodschapje zoals het aanschaffen van het Brabants Dagblad (zodat ik de puzzel kan oplossen, althans een poging in die richting) en dan wordt het al weer tijd voor het avondeten en opnieuw de koffie.

Vandaag zijn we naar het winkelcentrum in de Reeshof in Tliburg geweest. De Heyhoef, Mooi groot winkelcentrum met allerlei soorten winkels. Wij waren op zoek naar de speelgoedwinkel. Oudste kleinzoon is a.s. dindag jarig en viert dit zondag. ALweer 7 jaar. Waar blijft de tijd.|
Ik zie mijn zoon nog staan met dat pasgeboren kindje. Ik denk dat hij amper een uur oud was. Daar staat jouw kind met zijn kind in zijn armen. En het was pas zo kort geleden dat jij daar zo stond. Ik vond dat heel emotioneel en bezorgde me kippenvel.

Maar ala, nu is hij alweer 7 en gaat naar groep 3 van de lagere school.
In samenspraak met de ouders hebben we een cadeaubon gekocht om bij te dragen aan een grote doos technisch Lego. En natuurlijk een klein cadeautje om uit te pakken.Een cadeaubon zegt weinig voor een 7 jarigen.

Later zijn we naar Oisterwijk gereden om Vriendin op te halen. We zouden samen naar de Handwerkbeurs in Den Bosch gaan. Wordt de deur geopen door haar met de begroeting: Dag Sukkel!
Is maar goed dat ik haar al jaren ken. En ze alles heeft meegemaakt wat me ooit is overkomen. Zij mag het zeggen. Aan de andere kant ik heb ook wel eens van de "hatelijke"opmerkingen haar richting. We weten precies wat we aan elkaar hebben en het kan een stootje verdragen.

De handwerkbeurs was "Gnnaaaa....."wel aardig maar niet spectaculair. Leuk om alles te zien. Wel nog een mooi boek gescoord, breiwol voor sokken, en heerlijk gegrasduint in het assortiment van "Grootmoeders Knoopendoos".

Echtgenoot van Vriendin had de opdracht gekregen om voor het eten te zorgen. In ruil daarvoor mocht hij thuis blijven. Dat heeft hij prima gedaan. Hoewel de eetlust niet bijster groot is, fietste er alles samen met een glas rode wijn lekker in.
En toch lekker een glaasje wijn gedronken ondanks de uitslagen van alweer een wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen die dagelijks een of twee glazen wijn drinken 20 tot 30% meer kans hebben op borstkanker dan vrouwen die niet drinken.
Wat van een mannelijke borstkankerpatient (ja die zijn er ook) de reactie ontlokte dat mannen die borstkanker hebben per defininie alcoholisten zijn!

Het was een welbestede dag.

De commentaren zijn gesloten.