07-10-07

Klein Aussie verhaal

In de wildernis achter het huis, die wij tuin noemden, stond een kippenhok. Met, jawel, een aantal kippen. Kleine broertje was dol op die kippen. Alles werd broederliijk gedeeld: stukjes appel, hij een hapje, kip een pikje en zo op en neer. Stukjes brood gingen er ook heel goed in. Ik denk dat de kippen ook wel door hadden waar het lekkers vandaan moest komen.

Op een paar honderd meter afstand van het huis was een heel klein winkelcentrum. Kruidenier annex tijdschriften, groenteman en slager. Denk niet dat er meer winkels waren.

Mama ging altijd samen met kleine broertje boodschappen doen. Zoals gewoonlijk kind aan de hand en de straat uit op weg naar de winkel. Wat ze wel raar vond was dat er achter hun een gek geluid klonk. En toen ze toch maar even om keek zag ze tot haar verbijstering dat de kippen losgebroken waren en keurig in een rijtje achter het kind aanliepen! Ze gingen mee boodschappen doen.

Mama wist niet hoe vlug ze moest omdraaien en de kippen naar huis en in het hok jagen.
Helaas hebben wij ,oudere kinderen, hier niet van mogen meegenieten. We zaten op school, maar hebben het verhaal later in geuren en kleuren te horen gekregen.

Dit verhaal naar aanleiding van het koffiebezoek van het desbetreffende broertje vanochtend. En kleine broertje is altijd kleine broertje gebleven voor mij. En nu nog steeds. We schelen ruim 10 jaar in leeftijd dus heb ik alle recht op te praten over "kleine"broertje.   Bert, voor jou!


 

De commentaren zijn gesloten.