08-10-07

Groot overleg!

Vanochtend dan toch eindelijk het lang verwachtte telefoontje van de longarts.
Er was vrijdag groot overleg geweest met de oncologen, de longartsen en de PA  (patholoog Anatoom). De voorhande zijnde cellen zijn door de mircoscoop bestudeerd. Alle gegevens zijn op een rijtje gezet. Alles uit en te na besproken, maar de hele club kon er niets van maken.

De longarts is er persoonlijk van overtuigd dat het uitzaaiingen zijn van de longkanker, de oncoloog durft het niet te beamen, het kan ook goed een nieuwe borstkanker zijn en de PA? de PA gaat alles nog een goed bestuderen.

Het volgende wat nu aan de beurt is (en dat is echt het laatste wat ze in de kast hebben) is een genetisch onderzoek. Een probleem: er is niet genoeg weefsel om dat te doen. Nu moet de chirurg de hele klier verwijderen voor het onderzoek.
Wil mevrouw dat laten gebeuren vóór of na haar bezoek aan Londen?

Het onderzoek heeft 2 weken nodig om afgerond te worden. Dus als ik het na London laat doen, zijn we weer 3 weken verder voor we iets weten.
Is het erg belastend? is dan de wedervraag. Nou, eh...hij dacht van niet, maar zou het met de chirurg overleggen. Dan liefst voor vertrek naar Londen. Laat ik de Vriendinnen mooi de koffer sjouwen Tong uitstekend

Uiteindelijk is het de bedoeling om de best mogelijke behandeling te kunnen aanbieden. Hij begreep wel dat het moeilijk en emotioneel was voor mij en Lief, maar hij deed echt zijn best. Ja, dat geloof ik wel. Ik moet er gewoon op vertrouwen dat ik in goede handen ben.
Het duurt allemaal wel lang, maar aan de andere kant weet ik zeker dat het onderzoek niet zomaar is afgeraffeld. Er wordt serious naar gekeken. En dat is dan weer een voordeel voor de overlevingskansen.

Dus wat doen we nu? Juist wachten op het telefoontje van de chirurg!

Heb ergens gelezen dat een mens 1/3 deel van zijn leven met wachten verspilt. Ik heb het idee dat ik die termijn al lang ben overschreden.

 

Commentaren

""Heb ergens gelezen dat een mens 1/3 deel van zijn leven met wachten verspilt.""
Als dat klopt heb jij gewoon nog véél quality time te goed hé Dita!
Neem de zorgen niet mee naar Londen en GENIET!!!!


Gepost door: Yvonne aka Sommeke | 09-10-07

Klinkt me bekend in de oren. Als je eenmaal in de mallemolen zit, wordt wachten één van de vervelendste dingen.
Ik wens je veel plezier en genieten in Londen!

Gepost door: Elly | 09-10-07

Tja....je wordt wel op de proef gesteld met al dat wachten. Inderdaad...de andere kant is dat het onderzoek grondig lijkt te gebeuren en ze niet overhaast te werk gaan.
Wens je nogmaals een heel fijn weekend in Londen.
Hartegroet, Anjali

Gepost door: Anjali | 09-10-07

Wachten,wachten,wachten,dat is iets die heel veel tijd van je leven in beslag neemt.En nu maar weer wachten op dat telefoontje.
Alvast veel plezier in Londen.

Gepost door: katrien | 09-10-07

Als het voor het Londen-weekend moet gebeuren, hoef je in ieder geval niet lang te wachten op het telefoontje. Toch fijn dat ze eerlijk zijn, beter zo dan dat ze wat aanmodderen met de behandeling later.

Gepost door: Shirley | 09-10-07

Ik hoop dat de pathologie er met wat specifieke kleuringen snel uit kan komen, maar ik weet omdat ik zelf op de pathologie werk hoe moeilijk dat soms kan zijn.
Succes met de operatie.

Gepost door: judith | 10-10-07

De commentaren zijn gesloten.