16-10-07

The Day After.......

Gisteren (maandag 15-10-2007) was dan de dag waarop ik me moest melden bij het ziekenhuis.
Half 12 nuchter aanwezig zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Werd naar een bedje gebracht en het wachten kon beginnen. Eindelijk om 15.10 uur werd ik weggebracht naar de OK (uiteraard ná de nodige voorbereidingen.) Daar aangekomen was het maar goed dat ik nog heel alert en wakker was. In het programma stond n.l. Rechts de klier verwijderen!

Pardon? Rechts? Nee hoor links! Mevrouw in het programma staat rechts! Heb uitgelegd dat de kanker in de rechtse long zit, dat er in de linker oksel aangetaste klieren zijn gevonden die niet overeenstemmen met die uit de long, dat ze ook niet overeenstemmen met de cellen van de borstkanker van 2004!

Oh! Even de dokter bellen! Om een of andere andere reden deed de grote baas zelf deze in principe mini operatie. Hij kwam dus meteen opdraven. Nog een keer uitgelegd. En ja, hij was het helemaal met mij eens. Pffff.....de professor die het met me eens is! Wooow....how cool Verbaasd

Daarna was ik zo vertrokken. Het laatste wat ik weet is dat iemand zei: Mevrouw we gaan een beetje zuurstof bijgeven en weg was mevrouw.
Bijkomen in de uitslaapkamer. Was redelijk vlug weer bij de tijd. Zo bij de tijd dat ik met de ogen nog dicht commentaar had op een gezegde van een verpleegkundige, die melde dat iemand "met zonder mutsje" was weggebracht. Met zonder mutsje, dat kan niet.
Mevrouw U bent al heel goed wakker!

Om half 5 was ik terug op de kamer en heb heerlijk liggen slapen tot Lief om half 6 aan mijn bed stond.
Na twee kopjes thee en 1,5 boterham was ik zo danig opgekikkerd dat ik mee naar huis kon.
Om 8 uur waren we weer thuis, nog wel brak en duf, maar thuis!

Slaap nog heel veel, narcose heeft kennelijk nogal wat tijd nodig om helemaal uit te werken.
Heb geen pijn, dat is ook nog mooi meegenomen.

Voordat we vertrokken hebben we nog even een kleine woordenwisseling gehad met de verpleegkundige. Het was de bedoeling dat ik 23 oktober de Mammacare-verpleegkundige zou bezoeken. Mammacare? Zover als nu bekend heb ik geen borstkanker, dus wat moet ik daar doen.
Heb een complete agenda nodig om alle heren doktoren uit elkaar te halen, Longarts, oncoloog, chirurg en de nodige assistentes en afdelingen voor de diverse onderzoeken. Goed dat ik niet meer werk! Zou er geen tijd meer voor hebben.

De London verhalen zit er nog aan te komen. Moest eerst dit even kwijt.

Commentaren

Dita,
ik wens je een spoedig herstel van deze operatie en bewonder je helderheid van geest waardoor je een fout van de heren kon voorkomen. Dat scheelt je een heleboel narigheid achteraf.
sterkte en groetjes
Ariane

Gepost door: Ariane | 16-10-07

Het is toch niet te geloven dat je als patiënt alles in het oog moet houden om fouten te voorkomen. Gelukkig ben jij assertief!
Rust nu maar uit want zo'n narcose werkt nog een tijdje na hé.
Groetjes

Gepost door: Elly | 16-10-07

Proficiat met je helderheid van geest gisteren...inderdaad een hele job om nog te weten waar het over gaat en wie wie is.
Hoop dat je in elk geval een heerlijk weekend in Londen had.
Wens je nog veel kracht en tegenwoordigheid van geest de komende tijd.

Hartegroet, Anjali

Gepost door: Anjali | 16-10-07

Blijf maar goed van je afbijten Dita! Gelukkig toch dat je nog zo alert was!
Sterkte verder, hé!!!!

Gepost door: Yvonne aka Sommeke | 16-10-07

Goeiendag zeg, je blijft wel scherp op die manier! Goed dat je bij kennis was. Gelukkig dat je weinig pijn hebt, sterkte de komende dagen.

Gepost door: Shirley | 16-10-07

Ook van hieruit een spoedig herstel toegewenst.
Veel slapen ?Ja hoor de narcose blijft toch even hangen hoor.

Gepost door: Katrien | 16-10-07

=^..^= Wat een geluk dat je het opmerkte, van die rechts-links vergissing!!! Pfff stel je voor zeg!!!
Sterkte hé Dita

Gepost door: Talleke | 16-10-07

Wat een ervaring, die rechts-links verwisseling, Dita. Niet te geloven eigenlijk... Je kunt jezelf op de borst slaan voor die alertheid, :-) Doe het kalm aan, narcose is gemeen spul. Sterkte! Groetjes, Janny

Gepost door: Janny | 17-10-07

Hallo Dita, ik roep niet voor niks tegen iedereen die met ziekenhuizen te maken krijgt: blijf zelf nadenken en let op. Niet voor niks, zo te lezen,maar jij wist het al gelukkig. Goed gedaan, sterkte, gr. Femke

Gepost door: Femke | 17-10-07

:-) wat een geluk dat je het nog zag anders was de verkeerde kant geopereerd
veel beterschap Dita !!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.