14-11-07

Huisarts

arts004Zo één keer in zoveel weken breng ik een bezoekje aan de huisarts. Het is meer even bijpraten (duurt altijd zolang voor het ziekenhuis de laatste gegevens doorstuurt) en een beetje mijn gram spuien.
Gisteren ben ik er ook nog even geweest. Nou ja, even, de patienten die zaten te wachten moeten wel gedacht hebben! Ondanks dat ik dan altijd een dubbele afspraak maak, wil het nog wel eens uitlopen. Een gisteren was dat.
Mijn nu oude huisarts had dienst. We kennen elkaar al bijna 34 jaar. In die 34 jaar hebben we samen heel wat stormen doorstaan. Nu gaat hij afscheid nemen en ik zie hem node gaan. Maar ja, ook voor hem is er een pensioengerechtige leeftijd.
Het laatste bezoek aan longarts en oncoloog had me min of meer in verwarring achtergelaten. Emoties spelen daar natuurlijk ook een rol in. Ik kreeg de indruk dat de longarts, die toch al die tijd bij zijn standpunt van longkanker was gebleven nu opeens aan de kant van de oncoloog stond en het ook hield op de borstkanker.
En dat bleef toch een beetje knagen. Wat is er nu met de long????????
Dus maar bij de huisarts geinformeerd hoe het nu precies zit. Ik wordt helemaal confuus van al die miscommunicatie en de voor ons tegenstrijdige berichten.
De huisarts bood aan om de longarts te bellen en tekst en uitleg te vragen. Dat heeft hij gedaan en het is nu voor ons allemaal veel duidelijker.
Kennelijk hebben de heren doktoren in onderling overleg een beleid uitgestippeld voor wat betreft de behandeling. Het is niet zo dat de long genegeerd wordt. Zo ook ook wel een beetje vervelend zijn omdat nu duidelijk is dat het en/en is. En borstkanker die teruggekomen is met uitzaaiingen en longkanker. De borstkanker is goed te behandelen. In principe zou je daar toch nog een aantal heel goede jaren me kunnen hebben. De longkanker is een ander verhaal. Ook daar wordt aan gewerkt. Ze willen nu eerst zien wat de Megace doet voor de borst en gaan dan aan de gang voor de long.
Omdat er ook in de long uitzaaiingen zitten is het niet meer te opereren en zullen er andere oplossingen moeten worden gezocht. Ik vertrouw erop dat die komen.
De paniek van een paar weken terug is nu onder controle.
Alles bij elkaar was het voor mij een vruchtbaar gesprek. En tot afscheid kreeg ik ook nog mijn jaarlijkse griepprik. Om een of andere duistere reden was ik van de lijst verwijderd. Waarom is niet duidelijk. Ik krijg al jaren een griepprik, dus toen ik maar niets hoorde heb ik daar ook nog maar even naar geinformeerd. Maar hij zit erin en hopelijk kan ik er weer een winter tegen.

Commentaren

Fijn toch dat het nu een beetje duidelijker is, dat geeft toch wat rust.
Beetje jammer dat de heren specialisten dat niet sneller konden uitleggen, hé! Die vergeten te snel dat ze met mensen bezig zijn en niet met nummers....
Kop op Dita, je komt er wel!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 14-11-07

TIJD... Mensen en dingen gaan voorbij.
De tijdgeest doet zijn werk en slaat geen minuut over.
De tijd die de mens verspilt aan dingen waarvan je uiteindelijk vindt dat ze de moeite niet waard zijn worden minder en minder naargelang de tijd dringt en doortikt .
Als vanzelf eigenlijk.
Wat een zegen dat je met je vertouwde huisarts hebt kunnen praten zonder tijdslimiet .
Ik ken de man niet maar de tijd die hij geeft aan mensen die daar volgens hem recht op hebben is bijzonder te noemen in onze tijd.
Ook hier speelt de tijd de grootste rol die door het leven wordt doorkruist.
De mooiste tijd is de tijd die nog gaat komen.
Geniet van elke minuut.
Alleen op die manier kom je geen tijd tekort.

Gepost door: pee | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.