22-11-07

Dankbaar

Vandaag, de vierde donderdag in november, wordt in Amerika Thanksgiving gevierd. Er wordt gevierd dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. En liefst samen met familie en vrienden.
Waar zijn we dankbaar voor? Dat is de vraag die ik mezelf heb gesteld.
Dankbaar voor het fijne gezin dat ik heb. De kinderen, hun partners, de kleinkinderen.
Dankbaar dat ik op latere leeftijd Lief heb mogen ontmoeten en dat we besloten om de rest van de weg samen te gaan. Hoe lang of hoe kort die ook mag zijn.
Gelukkig en dankbaar voor de nieuwe familie die ik erbij kreeg toen ik Lief ontmoette. Een grote familie die mij met open armen heeft ontvangen.
En ondanks alles wat er de laatste tijd is gebeurd en wat er ook met mij aan de hand is, dankbaar voor het feit dat ik er nog ben en dat er goed voor mij gezorgd wordt. Door Lief, door familie en door de heren doktoren. Mag dan wel eens gemopperd hebben, maar als puntje bij paaltje komt hebben ze toch allemaal hun uiterste best gedaan.
Wat kan ik nog meer verlangen?


Zeker op het gebied van ziekenhuis, zorgkosten e.d. mogen we eigenlijk niet mopperen hier in Nederland. Meestal krijgen we zonder problemen alles wat we nodig hebben.
Het kan ook heel anders. Ga eens kijken naar de film "Sicko" van Michael Moore.
Daarin stelt hij de wantoestanden aan de kaak die in Amerika bestaan.
Meer dan 50 miljoen Amerikanen hebben geen zorgverzekering. Degene die er wel een hebben (omdat de werkgever b.v. dit collectief heeft geregeld) zijn ook niet zeker van de juiste zorg. In de kleine lettertjes van de polis worden vele uitzonderingen vermeld waarvoor de verzekering niet verantwoordelijk is.


Waarom ik hierover schrijf? Omdat ik mij, God zij dank, geen zorgen behoef te maken over behandelingen die ik nodig heb. Die krijg ik gewoon. Dat is toch iets om dankbaar voor te zijn?
Ja, ondanks alles is er veel om dankbaar voor te zijn. En niet alleen omdat er elke dag voldoende voedsel op tafel staat.

Commentaren

daar heb je 100 % gelijk in!

Gepost door: inge | 22-11-07

Voor ons zo vanzelfsprekend. Goed om er eens bij stil te staan. Groetjes, Marjolein.

Gepost door: Marjolein | 23-11-07

Thanksgiving HARTVERWARMEND..........

Gepost door: pee | 23-11-07

Ben het helemaal met je eens, Dita, gr. Femke

Gepost door: Femke | 26-11-07

De commentaren zijn gesloten.