27-12-07

Tweede ronde

Vandaag dan de tweede ronde. Tot op heden gaat alles naar wens. Maar ja het is ook pas de eerste dag. Moe en slaperig maar ook dat gaat weer over.
Een van de bijverschijnselen van Taxotere is dat het de nagels aantast. Ze gaan
brokkelen, scheuren en laten uiteindelijk helemaal los. Met het gevolg dat je zo ongeveer een jaar zonder nagels zit. En ze komen nooit meer mooi terug. En ik ben altijd zo trots geweest op mijn nagels. Iedere zes weken een manicure, een speciaalbadje, oppoetsen, nagellak. Ja, ik weet hoe ik me moet verwennen.NagelsMaar nu de chemo. Bij inspectie van de nagels vanochtend vond de verpleegkudige het nagelbed te wit. Dat moet mooi rose zijn. Hij was bang dat het loslaten als was begonnen. Dus in gezamenlijk overleg besloten om ijshandschoentjes toe te passen. Is het zelfde principe als de cold cap voor het hoofdhaar. De kou trekt de bloedvaatjes samen zodat de chemo daar niet kan intrekken.
Iedere 20 minuten werden die verwisseld. Recht uit de diepvries, dun kussensloopje
eromheen en de nagels ingepakt. Nou, de eerste was zo koud dat het net leek of je handen aan het verbranden waren. Maar ook dat went en de laatste was een fluitje van een cent. Nou ja, beetje dan. En nu maar hopen dat het helpt.

De kerstdagen hebben we rustig doorgebracht. Eerste kerstdag gegeten bij tweede zoon en echtgenote. Die hadden heerlijk gekookt. Beetje apart, maar wel heel lekker. Ik heb zitten genieten van de kleinzonen. Die kregen hetzelfde voorgeschoteld alleen kleinere porties en alles ging er zonder problemen in. Heerlijk als kinderen zo lekker kunnen mee eten. Het standpunt van de ouders is: alles proberen en dan kun je pas zeggen of je het lust of niet. Vind ik geweldig. Even pronken met de opvoedkundige kwaliteiten (op het gebied van eten) van zoon en schoondochter.

Ben benieuwd wat de dag van morgen gaat brengen.

Commentaren

Hallo Dita, de Taxotere geeft inderdaad die vervelende bijwerking hé. Ikzelf heb die niet gekregen maar ik hoorde er wel over. De ijshandschoenen kunnen wat soelaas bieden maar toch...
'k Hoop echt dat het morgen en de komende dagen goed gaat na de chemo. Probeer maar veel te slapen. Deed ik ook en dan kom je de dag toch sneller door hé.
Dikke knuffel en groetjes

Gepost door: lucretia | 27-12-07

KLEINZONEN Wat is het toch heerlijk hé om dezelfe gedachten te delen over dit jong opgroeisel....

Gepost door: pee | 27-12-07

heel veel sterkte !!!!!!!!

Gepost door: Mary | 28-12-07

Veel sterkte de komende tijd,Hoop dat deze beter bevalt dan de vorige kuur.
Hier moeten de kids ook proeven.

Gepost door: Katrien | 28-12-07

denk aan je!

Gepost door: inge | 28-12-07

Ik duim voor je en hoop dat je met oud& nieuw al van een oliebol kan genieten.

Gepost door: Shirley | 28-12-07

Hallo Dita Ik wens jullie fijne eindejaarsdagen een een gelukkig 2008.

Gepost door: anita | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.