31-12-07

Bij de jaarwisseling

Dit jaar heb ik gemengde gevoelens bij de jaarwisseling. Andere jaren maakte me het niet zoveel uit. Ik bedoel maar, wat is het verschil tussen 31 maart en 1 april en 31 december en 1 januari? Een jaartal! Zegt me niet zoveel.

Maar nu, ja ik weet niet. De hoop op beterschap. De hoop dat de chemokuur aanslaat en alle ellende niet voor niets is geweest. Aan de andere kant de twijfelachtige gedachten en gevoelens over een slechte afloop. Ik weet het niet. Natuurlijk hoop ik op het beste, wie zou dat niet doen, maar.....je weet maar nooit.

Goed, laat ik al de negatieve gedachten voor wat ze zijn en ga voor het positieve en ben optimistisch.

Ik wil al de bloglezers bedanken voor hun aandacht, hun reacties, goede wensen en positiviteit. Ik wens jullie allemaal het allerbeste. Veel geluk, vertrouwen, hoop en liefde, maar vooral gezondheid.

Zie jullie volgend jaar weer!

21:19 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: jaarwisseling, positief, liefde, hoop, gezondheid |  Facebook |

29-12-07

BRIEF!

Mijn oudste kleindochter stuurde me een brief:

lieve oma dieta ik vind het jamer dat je heel ziek bend

groetejes

van Sanne

Sanne zit in groep 3.

Telkens als ik ernaar kijk dan smelt ik!

17:01 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: brief |  Facebook |

27-12-07

Tweede ronde

Vandaag dan de tweede ronde. Tot op heden gaat alles naar wens. Maar ja het is ook pas de eerste dag. Moe en slaperig maar ook dat gaat weer over.
Een van de bijverschijnselen van Taxotere is dat het de nagels aantast. Ze gaan
brokkelen, scheuren en laten uiteindelijk helemaal los. Met het gevolg dat je zo ongeveer een jaar zonder nagels zit. En ze komen nooit meer mooi terug. En ik ben altijd zo trots geweest op mijn nagels. Iedere zes weken een manicure, een speciaalbadje, oppoetsen, nagellak. Ja, ik weet hoe ik me moet verwennen.NagelsMaar nu de chemo. Bij inspectie van de nagels vanochtend vond de verpleegkudige het nagelbed te wit. Dat moet mooi rose zijn. Hij was bang dat het loslaten als was begonnen. Dus in gezamenlijk overleg besloten om ijshandschoentjes toe te passen. Is het zelfde principe als de cold cap voor het hoofdhaar. De kou trekt de bloedvaatjes samen zodat de chemo daar niet kan intrekken.
Iedere 20 minuten werden die verwisseld. Recht uit de diepvries, dun kussensloopje
eromheen en de nagels ingepakt. Nou, de eerste was zo koud dat het net leek of je handen aan het verbranden waren. Maar ook dat went en de laatste was een fluitje van een cent. Nou ja, beetje dan. En nu maar hopen dat het helpt.

De kerstdagen hebben we rustig doorgebracht. Eerste kerstdag gegeten bij tweede zoon en echtgenote. Die hadden heerlijk gekookt. Beetje apart, maar wel heel lekker. Ik heb zitten genieten van de kleinzonen. Die kregen hetzelfde voorgeschoteld alleen kleinere porties en alles ging er zonder problemen in. Heerlijk als kinderen zo lekker kunnen mee eten. Het standpunt van de ouders is: alles proberen en dan kun je pas zeggen of je het lust of niet. Vind ik geweldig. Even pronken met de opvoedkundige kwaliteiten (op het gebied van eten) van zoon en schoondochter.

Ben benieuwd wat de dag van morgen gaat brengen.

25-12-07

Kerst 2007

Lieve Bloggers en bloglezers op deze kerstochtend wens ik jullie fijne, harmonieuze kerstdagen. Samen met familie en vrienden.

Voor 2008 is mijn wens voor jullie heel veel geluk, liefde, vertrouwen en hoop, maar vooral gezondheid.

Mijn gedachten zijn bij al degene waarbij het minder of helemaal niet goed gaat. Heel veel sterkte gewenst.

Fijne Dagen

61_xmas

11:25 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-12-07

Mooi hoofd

Afgelopen vrijdag was ik het beu. Al een paar dagen vond ik overal plukken haar. In de afvoer van het bad: haar, op mijn hoofdkussen: haar, op mijn kleding: haar. Overal haar. Het is frustrerend op dat telkens weer tegen te komen. Dus een kordate beslissing genomen en de kapper gebeld. Beter in 5 minuten alles eraf met de tondeuse, dan iedere dag een beetje.

KapperIk vind trouwens dat ik een mooi hoofd heb. Is wel een beetje fris, maar dat went ook. Alleen Lief wil nog wel eens over mijn hoofd aaien en dan tegen strop in en dat is een beetje pijnlijk. Maar inmiddels weet hij dat ook.

Donderdag lag er een heel zachte envelop in de bus met daarin een gebreid mutsje. Heel zacht en warm. Marie Thérése uit Parijs heeft het me gestuurd. Meid, het zit heerlijk.

MutsjeBen trouwens helemaal verwend deze week. Een paar quiltvriendinnen kwamen een quilt overhandigen, die gemaakt is van blokjes die vrouwen uit heel Nederland hebben opgestuurd en daarop hun beste wensen hadden geschreven. Enfin emoties willen nog weleens oplopen in deze tijden, dus nu ook. Hij is lekker warm, pas er precies onder en al die goeie wensen maken dat ik geweldig slaap. quilt

Verder ben ik nog heel moe. Maar misschien moet ik meer gaan rondlopen. Zodat ik weer wat meer conditie krijg.

Boodschappen doen hoeft even niet. Lief kan dan heel goed alleen. Koken? Ook niet nodig. Hoef maar te kikken en het staat er bij wijze van spreken. Dus ik denk dat ik gewoon lui benKnipoog

14:26 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: hoofd, kaal, mutsje, quilt, moe, conditie, lui |  Facebook |

21-12-07

Weer thuis

Na 6 dagen ziekenhuis, volgepompt met vocht, antibiotica, mineralen en van alles en nog wat. mocht ik woensdagavond naar huis. Alle bloedwaarde waren we in orde en ik zou er weer tegen aan kunnen volgende week.

Wat is er nu gebeurd? De donderdagmiddag na de voelde ik me wegzakken. Dagbehandeling gebeld, opdracht gekregen naar de EHBO te gaan en vervolgens opgenomen.

De witte bloedlichaampjes waren virtueel non existent, schimmelinfectie in mond en slokdarm, longontsteking en niet voldoende nierfunctie. Heel rijtje. Maar een infuusnaald en talloze zakken vocht later werd het een stuk beter. Heb eindeloos veel geslapen. Ik was helemaal uitgeput.

Dankzij het bericht van Lief heb ik heel veel lieve kaartjes en andere reacties gehad. Mensen dat doet echt deugd. Je moet er alleen door maar er was een grote supportersgroep en dat geeft steun en vertrouwen.

Na de Kerst gan we weer verder. De dosis gaat aangepast worden dus ik hoop dat het allemaal wat beter gaat de volgende keer.

Slotopmerking: ik betwijfel ten zeerste of al die blije babies in Pampers of Huggies wel zo blij zijn. Ik vond het een heel nare ervaring. Daar mag iedereen van denken wat hij wil.Verlegen

22:37 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: ziekenhuis, infuus, vocht, antibiotica |  Facebook |

14-12-07

En toen werd het stil

Heel stil en heel klein!

verslagje van lief

Tja wat wil je een chemo kuur is niet niks, is alles vernietigend ook het goede wat je nog bezit.Dus is het een paar dagen bed en bankliggen geworden met de gedachten aan eten of het zien ervan al braken ,met drinken evenzo.(Verdere details worden hier bespaard en liever zelf vergeten.)

Omdat dit een gezond mens al niet lang vol kan houden kan je nagaan wat er rest.Toch volgehouden tot donderdag tegen 4uur maar toen gebeld naar het ziekenhuis.Directe opname volgde bij de eerste hulp.Nou het duurt even maar dan heb je ook wat allerlei onderzoeken ,doktoren en niet te vergeten de bloedprikkers wat dus niet zomaar lukt bij iemand die al enkele dagen wijnig in zich houd.Affijn nu behoeft er niet meer gedronken worden er word nu BIJGETANKT letterlijk en figuurlijk. De enezak vocht is nog niet leeg of de volgende ligt al klaar.(Vanmiddag zelfs 4 vanwege het weekeind ?)het voordeel van infuus is dat het toedienen van medicijnen in een ruk doorgaat.Vanmorgenwerd ik opgebeld door Dita en ik schrok ik kende niet meer van gisteren terrug al weer volop praatjes dus wonderdokters hier.Vanmiddag had ze zelfs zòn rode kleur dat een buitenmens er jaloers op zou zijn

Nu alleen nog zien te eten en drinken en uiteraard binnen te houden want de bedoeling is"" Doe Het Zelf ""hopenlijk lukt dat binnen nu en een paar dagen

Zeker weten dat ik iedereen ,alle kennissen en ook alle bloggers de groeten moet doen en ikzelf heb zòn flouw vermoeden dat ze dit ontzettend mist maar denk dat terzijnertijd het een en ander ingehaald gaat worden. GROETEN        Lief ? van Dita

17:52 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |