23-01-08

Controle vóór de chemo

Gisteren weer een bezoekje gebracht aan de afdeling Dagbehandeling van de internisten/oncologen. Twee dagen voor de afgesproken volgende kuur wordt er bloed afgenomen en onderzocht hoe alle waarden zijn, gewicht wordt genoteerd, bloeddruk gemeten en de z.g. Tox-lijst wordt doorgenomen.

Ben je ziek zwak of misselijk? Heb je temperatuur? Zo ja, hoe hoog? Hoe zit het met de stoelgang? Etc. etc. Een hele lijst met vragen en als de antwoorden goed zijn mag je door naar de volgende rondeKnipoog.

Aansluitend een bezoekje aan de oncoloog. Die was uitermate tevreden. De tumor in de rechterlong was geslonken van 31 mm. naar 18 mm. Dus bijna de helft kleiner. Stel je voor wat er gebeurd na 6 kuren! Over het algemeen waren alle aangetaste klieren kleiner geworden en de uitzaaiingen vermindert. How lucky can you get? Even was er nog twijfel of er nog een derde kuur zou kunnen. Dit in verband met de extreem allergische reactie van de tweede. We gaan het toch doen. Ik wil het zelf en ik heb hem kunnen overtuigen. Ik krijg nu na de chemo een stootkuur Dexamethason (bedoeld om allergische reacties te voorkomen) Dat duurt 8 dagen tot het weer is afgebouwt en mocht het niet helemaal werken dan volgt er nog een. Ik heb alle hoop dat het allemaal weer goed kan komen.

Bij het afscheid heb ik gezegd: Ik wil nog zo graag een aantal jaren mee en zijn antwoord was: daar heb je nu alle kans voor.

Dus in alle opzichten een goede dag. Vanmorgen kreeg ik een telefoontje dat het bloed in orde is en ik morgenvroeg om 09.00 uur wordt verwacht.

Commentaren

Dat is echt fantastisch nieuws Dita! Je hebt gelijk om de volgende kuur toch te proberen. Hopelijk helpt de cortisone om de allergische reactie tegen te gaan. Sterkte voor morgen.

Gepost door: Ellly | 23-01-08

Fantastisch nieuws :o)))) Groetjes uit Parijs

Gepost door: Marie-Thérèse | 23-01-08

Jij blij, maar wij allemaal ook héél blij hoor!! Wat fantastisch hé, nu kan je ook beter tegen de volgende als je weet dat het effect heeft. Sterkte toch nog voor morgen en de komende dagen. Zal aan je denken !! Groetjes, Marjolein.

Gepost door: Marjolein | 23-01-08

Dat is echt goed nieuws Dita en Lief. Op naar de volgende behandeling !! na die 6 moet gewoon alles weg zijn... sterkte weer de komende dagen en ik wens je geen bijwerkingen toe !!!!!

Gepost door: Ingrid | 23-01-08

proficiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: inge | 23-01-08

Goh Dita...dat is werkelijk goed nieuws. En inderdaad een goed besluit dat je gaat voor de volgende kuur! Hopelijk valt het allemaal nogal mee. 'k Wens je veel sterkte. 'k Zal aan je denken.

Gepost door: lucretia | 23-01-08

Hoi Dita, wat heerlijk! Da´s om helemaal blij van te worden, zo´n uitslag!
Veel sterkte de komende dagen, ook voor je lief.
groetjes

Gepost door: Laura Hettich | 23-01-08

Heel goed nieuws!!!!!!!
Sterkte voor de volgende kuur.
We blijven duimen.

Gepost door: Katrien | 24-01-08

Hoi Dita,
Wat een geweldig goed nieuws! Succes met de volgende kuur.

Groetjes Jeanneke

Gepost door: Jeanneke | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.