31-01-08

Bergopwaarts

KusVandaag is een goede dag. Terwijl ik gisteren nog uitgeteld in pyama op de bank lag, gaat alles beter nu. Beetje meer energie. Weer een beetje meer eetlust en weer zin om creatief bezeig te zijn........want Lief, die niet kan uitstaan dat hij iets niet kan vinden als hij zeker weet dat het in huis is, heeft gisteravond de serre (als ik deftig wil zijn noem ik het mijn atelier) op z'n kop gezet en voila......het vermiste blok kwam te voorschijn. Helemaal gelukkig weer. Meteen aan de slag. Het moet helemaal met de hand worden geborduurt en het moet begin/midden maart klaar zijn.

Kortom we zijn weer op de goede weg. Vanmorgen even op de koffie geweest bij oud-collega's. Die had ik al een poos niet gezien en/of gehoord. Dat was erg gezellig. Een aantal kende ik nog (natuurlijk anders hoef je niet op de koffie te gaan) maar ook een stel nieuwe mensen. En die kennen mij ook niet. Alles bij elkaar is het voor herhaling vatbaar.

Ik weet niet of jullie het in de gaten hebben, maar hier zit een blij mens

16:39 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: blij, crazy quilt block, bergopwaarts |  Facebook |

29-01-08

Beetje wankel

De chemo van afgelopen donderdag laat zich gelden. Ben moe, heb moeite met de ogen (ogen zijn ook slijmvlies) en en over het algemeen redelijk wankel. Ik voel dat de bloedwaarden naar beneden gaan. Hoop toch dat aan het eind van de week e.e.a. zich hersteld.

Bank liggen is het enige wat ik doe. Vanmiddag heb ik geprobeerd wat handwerk te doen. Was bezig met een crazy quilted naaldenboekje. Heb wat steekjes geborduurd. Maar het ging niet echt flitsend. Langzaam aan is het motto. Ben al weer heel blij dat ik een naaldje kan vasthouden. En ermee werken! Wat erger is dat ik een heel mooi crazy quiltje had gemaakt om op te sturen voor de mini quilttentoonstelling van het Quiltersgilde. Ik wilde er aan gaan werken en ik kan het niet meer vinden! Weet niet waar ik het heb gelaten. Zelfs Lief , die altijd alles terugvindt, lukt het niet om het te achter halen. Ik vind het heel spijtig.

De Dexamethason tegen de huid allergie helpt tot op heden heel goed. Heb op internet gezien dat het eigenlijk een normale reactie is, alleen bij mij was het erg extreem. Nou ja, we zien het wel weer. 

Morgen weer een nieuwe dag en we gaan er nog steeds voor.

27-01-08

So far so good!

Vandaag de vierde dag na de chemo. En inderdaad tot op heden gaat het heel goed. Eet nog met smaak en de Zofran help geweldig. Geen last van misselijkheid o.i.d. Wel andere kleine probleempjes maar daar is overheen te stappen.

De huiduitslag blijft tot op heden weg. Mijn hoofd voelt wel warm aan maar als ik in de spiegel kijk zie ik niets bijzonders. Hoop dat het suggestie isLachend

Gisteren ben ik wezen shoppen. Ik kom al een aantal jaren in dat winkeltje en krijg kleren mee op zicht zodat ik thuis kan passen. Wat ik niet wil brengen we terug en de rest wordt afgerekend. Lekker handig. Ook zijn we vandaag naar een tentoonstelling geweest van amateurschilders. We hebben heel mooie stukken gezien. Lief wil ook graag bij zo'n clubje, maar kan het hier in de omgeving niet vinden. Maar hij zoekt verder.

We vetrouwen erop dat het goed blijft gaan en er geen derde ziekenhuis opname nodig is.

17:09 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: shoppen, zofran, zieknehuisopname |  Facebook |

24-01-08

Derde ronde

De derde ronde is er vanmorgen ingegaan. Via de Port o Cath.  De verpleegkundige moest even nagaan waar die precies zit om op de juiste plaats te kunnen prikken. Dat was wel even gevoelig. Maar eenmaal plaats bepaald ging het naaldje er feilloos in. Geen geprik en gepook meer om een ader te vinden en als je die dan gevonden hebt er met een beetje onverhoedse beweging doorheen. Met als gevolg blauwe en paarse plekken. Niet meer nodig. Ook zijn de hechtingen eruit gehaald. Nu kan ik weer lekker in de badkuip dobberenLachend

De thuiszorg komt de dinsdag voor de volgende kuur ook via de Port o Cath bloed prikken. Thuis. Ze bellen daags van te voren hoe laat ze er zijn. Makkelijker kan toch niet.

Ze bellen ook weer van de dagbehandeling om te toxlijst na te lopen. (Zie blogje van 23 januari).

Verder is het de hele dag goed gegaan. Dankzij de Zofran niet misselijk en ook niet braken. Dat gebruik ik ongeveer 3 dagen en dan moet het over zijn.

Ben benieuwd wat voor bijwerkingen, of misschien wel geen) er nu tevoorschijn komen. Ik heb het gevoel dat mijn gezich weer warmer aan het worden is, maar dat kan ook even goed suggestie zijn. Het spreekwoord luidt toch: de mens lijdt het meest door de pijn die hij vreest!

23-01-08

Controle vóór de chemo

Gisteren weer een bezoekje gebracht aan de afdeling Dagbehandeling van de internisten/oncologen. Twee dagen voor de afgesproken volgende kuur wordt er bloed afgenomen en onderzocht hoe alle waarden zijn, gewicht wordt genoteerd, bloeddruk gemeten en de z.g. Tox-lijst wordt doorgenomen.

Ben je ziek zwak of misselijk? Heb je temperatuur? Zo ja, hoe hoog? Hoe zit het met de stoelgang? Etc. etc. Een hele lijst met vragen en als de antwoorden goed zijn mag je door naar de volgende rondeKnipoog.

Aansluitend een bezoekje aan de oncoloog. Die was uitermate tevreden. De tumor in de rechterlong was geslonken van 31 mm. naar 18 mm. Dus bijna de helft kleiner. Stel je voor wat er gebeurd na 6 kuren! Over het algemeen waren alle aangetaste klieren kleiner geworden en de uitzaaiingen vermindert. How lucky can you get? Even was er nog twijfel of er nog een derde kuur zou kunnen. Dit in verband met de extreem allergische reactie van de tweede. We gaan het toch doen. Ik wil het zelf en ik heb hem kunnen overtuigen. Ik krijg nu na de chemo een stootkuur Dexamethason (bedoeld om allergische reacties te voorkomen) Dat duurt 8 dagen tot het weer is afgebouwt en mocht het niet helemaal werken dan volgt er nog een. Ik heb alle hoop dat het allemaal weer goed kan komen.

Bij het afscheid heb ik gezegd: Ik wil nog zo graag een aantal jaren mee en zijn antwoord was: daar heb je nu alle kans voor.

Dus in alle opzichten een goede dag. Vanmorgen kreeg ik een telefoontje dat het bloed in orde is en ik morgenvroeg om 09.00 uur wordt verwacht.

22-01-08

Post

De afgelopen maanden zijn er veel kaarten binnengerold. Lieve kaarten, grappige kaarten, kaarten met lieve en ondersteunende woorden en gedachten.

Helaas kan ik ze niet allemaal laten zien, zoveel zijn het er. Maar een paar vallen op. De z.g. fibermailkaarten. Kunststukjes van wat quilters zoal kunnen verzinnen en maken. Deze komt van Maud. Is machine geborduurd, Aan de achterkant is een postzegel geplakt en is hij geadresseerd en zowaar feilloos aangekomen.

Beertje035 correctie
Blad038 correctie

Margeeth uit Tiel heeft deze gemaakt. Ze is er actief op dit gebied en heeft ook een heel informatief weblog, waarop iedere dag wel iets nieuws is te beleven:http://margeeths-blog.blogspot.com

 Onderstaande kwam vorige week binnenvallen. Keurig verpakt in bubbeltjesplastic. Hij is van Truus, een jonge oudere dame uit Hoeksewaard. Ik probeer er iedere dag aan te denken om er een keertje tegen te lachen. Wie weet wat het effect zal zijn.

Bloem037 correctieAls laatste ook een machine geborduurde kaart met het Logo van de Quiltkletserslijst. Hij komt van Ineke de Kok. We hebben Ineke in mei van dit jaar ontmoet tijdens de tentoonstelling in Kasteel Cannenburgh in Vaassen (bij Apeldoorn). Ze was daar aan het demonstreren met haar machine. Ze had héél leuke blokken bij hangen van sportende krachtpatsers. Een serie met slip en een serie zonder slip!

Lief en ik waren daar om borduren met zijde lint te demonstreren. Heel intensieve maar ook leuke dagen.

Kletskaart033 correctie

16:15 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kaarten, fibermail, tentoonstelling, post |  Facebook |

21-01-08

Verjaardag

Gisteren was oudste zoon jarig. Alweer 40 jaar! Ik was nog net 23 toen hij geboren werd. Eigenlijk nog heel jong en onnozel.
Maar we hebben bijgeleerd! In die veertig jaar is er heel wat gebeurd. Het is maar goed
dat we niet weten wat de toekomst in petto heeft voor ons.

16:48 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |