01-02-08

Nieuwsgierig?

Er zijn mensen die willen weten hoe het teruggevonden crazy quilt block er uit ziet. Morgen zal ik vragen of Lief, bij daglicht, een foto maakt. Dan zet ik hem hier neer.

Het quiltje is voor de minitenttoonstelling van het Quiltersgilde die wordt gehouden in mijn vorige woonplaats Oisterwijk. Omdat de inwoners van Oisterwijk vinden dat ze in het mooiste dorp van Brabant wonen noemen ze zich "de parel van Brabant". Het thema is dan ook "het pareltje". Ik heb geprobeert met kleurcombinaties dit uit te beelden. Het blauw van de vennen en de lucht, de diverse kleuren groen van de bossen, het geel van de zandpaadjes en het paars van de heide. Ben nu druk bezig met versieren en borduren. Heb wel ongeveer in mijn hoofd hoe het moet worden. Maar....het kan uiteindelijk altijd nog anders worden.

Vanmorgen ben ik met 2 quiltvriendinnen naar een Bee geweest. Ik voelde me zodanig goed dat ik er erg veel zin in had. Het zijn lieve meiden. Als ik bel staan ze klaar om me overal naar toe te brengen. Zo dus ook vanmorgen. Het is niet dat ik zoveel doe, maar een ander uitzicht (behalve de muren van de huiskamer) andere gezichten en andere praat is al een opkikker. Ben bij thuiskomst na een boterhammetje als een blok in slaap gevallen op de bank.

Toen ik wakker werd lag er een verrassing op het salontafeltje. Eén van de Duitse leden van de mailinglijst heeft een knot sokkenwol gestuurd! Lekker zacht en mooie blauwe kleuren. Geweldig! Quilters zijn zo'n hartelijke mensen. En het gaat niet om het krijgen, het gaat erom dat ze aandacht hebben voor andere mensen en meeleven in lief en leed.

Alles bij elkaar heb ik een (voor mijn doen) een goede periode achter de rug. Begint mijn lichaam eraan te wennen? Is het spul misschien uitgewerkt? Doe het niet meer wat het veronderstelt te doen? Er komen wee allerlei twijfels naar boven. Maar ik zal me wel druk maken op niks! 

Commentaren

hoi Dita, niet twijfelen, gewoon genieten van de goeie dagen!

Gepost door: inge | 01-02-08

Niet gaan zwartkijken! Zoals Inge zegt : gewoon genieten van de goeie momenten!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 02-02-08

leuk dat je op de bee kon gaan,even de zinnen verzetten doet altijd goed.

Gepost door: katrien | 02-02-08

Hoi Dita, het is toch niet zo, dat, hoemeer bijwerkingen hoe beter het werkt? Volgens mij hebben de heren doktoren nu eindelijk jouw goede dosis bepaald. Dat wat je lichaam aankan! Heerlijk dat je even wegkon gisteren, dat doet een mens goed hé.
Groetjes, Marjolein (uit een wit Zwitserland).

Gepost door: Marjolein | 02-02-08

geweldig! je bent weer goed bezig !

Gepost door: piet | 02-02-08

De commentaren zijn gesloten.