13-02-08

Bloed prikken

Twee dagen voor de volgende chemokuur wordt er bloed geprikt om te kijken of je Hb, witte bloedlichaampjes, rode bloedlichaampjes en bloedplaatjes in voldoende aantallen aanwezig zijn. Als het allemaal in orde is krijg ik morgen een telefoontje dat ik voor de 4e kuur verwacht wordt.

Omdat ik die P-o-C heb komen mensen van het MTH team (Medisch Technish Handelen) van de Thuiszorg dit thuis doen. Kan ook naar het ziekenhuis, maar als ze thuis willen komen vind ik het wel zo fijn. Ze bellen daags van te voren hoe laat ze komen.

En ik zou ik niet zijn als het toch nog niet een beetje fout zou lopen. De verpleegkundige die het kwam was nog niet erg ervaren en het ding wiebelde als een gek. Dus moest ze er 3x op aanleggen en had toen nog geen bloed. Ze heeft toen een collega gebeld en die kwam 1,5 uur later prikte éénmaal en had 3 buisjes bloed.

Kijk, één keer is geen punt, twee keer ook niet, de derde keer is al minder, maar de vierde keer was toch een beetje pijnlijk. Heb er de hele dag een beetje last van gehad. Nou is dat ook wel weer gezakt. 

Ook de dagbehandeling heeft gebeld om te vragen hoe het ging. Ze werken dan de z.g. Toxlijst af. Temperatuur, gewicht, nagels, eetlust, huid, algemeen welbehagen etc.

Nou, dat is deze keer allemaal heel goed gegaan. Wel een paar dagen met een dipje, maar meestal heel goed.

En wat gewicht betreft, ik ben deze laatste weken 3 kilo aangekomen. Dus met eetlust zit het ook wel goedKnipoog

Commentaren

succes morgen!

Gepost door: inge | 13-02-08

Yeah! Vetmesten die handel ;-) 'k zal voor je duimen dat het zo door kan gaan en dat je ook na deze kuur goede eetlust enzo blijfthouden.

Gepost door: Shirley | 13-02-08

Veel steun en sterkte toegewenst!!!
Je komt er wel!

Gepost door: Smithson | 13-02-08

Ik kom je even een riem onder het hart steken en je veel sterkte wensen. Je moet denken, weer een minder te gaan. Ik zal voor je duimen en aan je denken.
Groetjes...

Gepost door: anita | 14-02-08

De commentaren zijn gesloten.