14-02-08

Vierde ronde chemo

chemoVanochtend is de vierde chemo er ingegaan. En als of de duivel er mee speelt, ook vandaag moesten er 2 mensen aan te pas komen om het naaldje op de goede plek te krijgen. Ze moeten zeker weten of het buisje naar de ader wordt aaangeprikt. Gaat de chemovloeistof er langs dan krijg je grote problemen. Uiteindelijk na een aantal keren prikken kwam het toch in orde. Met al die prikgaatjes lijkt het wel of ze een sterrenbeeld aan het maken waren. Volgens mij zie ik het begin van de Kleine Beer  . Ik voel me nog steeds goed en begin weer honger te krijgen. Wel heb ik van Lief de waarschuwing gekregen dat ik de eerste paar dagen niet naar buiten mag. Na de derde chemo heb ik een verkoudheid opgedaan en daar zitten we niet op te wachten.

Omdat ik geen nieuwe afspraken had met de oncoloog is de dagbehandeling er achter aangegaan. En die belde vanmiddag om door te geven wat nu de bedoeling is. Oncoloog wilde me nog zien voor de 5e kuur. Zo nu heb ik afspraken voor een scan op 28 februari. Gezien de tijdstippen moet ik contrastvloeistof gaan drinken.....bleeehhh..... Dat wil zeggen dat er ook een scan wordt gemaakt van de onderbuik.scan Ik denk dat hij de galblaas niet vertrouwt. Daar had hij de vorige keer ook al commentaar op.

Vervolgens een afspraak op 3 maart met oncoloog om de resultaten te bespreken. Normaal gezien zou ik op 6 maart de vijfde kuur krijgen. Ik heb wel een aantal vragen die nu naar boven komen, zoals wat gebeurt er als de kuren erop zitten? Iets nieuws? Zou het dan allemaal weg zijn? En zoniet wat dan? Of gaan we gewoon zitten wachten tot het weer terug komt? En kan ik in juli naar Omaha? Dat staat ook hoog op mijn verlanglijstje.

Een heleboel vragen waar ik voorlopig geen antwoord op krijg. We zal mijn ziel in lijdzaamheid moeten bezitten.

17:57 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: 5e kuur, scan, oncoloog, dagbehandeling |  Facebook |

Commentaren

vraag en antwoord (...) zo lang er vragen zijn zal er antwoord op gegeven worden, zal er tijd van leven zijn , zal er hoop zijn dat het antwoord postief is, zal alles misschien beter gaan , zal ..........

Gepost door: piet | 14-02-08

Bah, geen leuk Valentijn-kadootje, die chemo. Omaha MOET gewoon lukken, wij duimen er voor!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 14-02-08

Wens je weer veel sterkte en goede moed bij deze vierde ronde.

Hartegroet, Anjali

Gepost door: Anjali | 15-02-08

Voilà, die chemo zit er toch weer op!! Kunnen verder aftellen. Ik hoop dat je dit keer niet te ziek bent (of wordt). We duimen voor je en hopen op alleen maar positieve en goede antwoorden op al je vragen. Denk aan jullie. Groetjes.

Gepost door: anita | 16-02-08

Ik duim voor je dat je geen verkoudheden of andere ongemakken krijgt met deze 5e kuur...!!!

Gepost door: Ingrid | 16-02-08

Zie nu dat je al aan de vijfde ronde bent begonnen van de chemo....dacht dat het pas de vierde was...hmmmm....dat schiet op.
Leuke foto's en verslag van het bezoekje aan jullie van Saar met Mam vorige week zondag. Vooral de foto van Saar met jouw pet op vind ik geweldig....een uitvergroting waard.
Hoop dat het nog steeds goed met je gaat en je niet al te veel last ondervindt van deze ronde. Wens je weer alle goeds.

Warme groet, Anjali

Gepost door: Anjali | 16-02-08

DAg Dita, 'k Kom jou even een hart onder de riem steken en ik hoop dat je het naar omstandigheden goed maakt na je laatste chemo.
Wat je komende onderzoeken betreft hoop ik dat de resultaten goed zullen zijn; dat er echt positief nieuws is.
Dikke knuffel Dita en een fijn weekend

Gepost door: lucretia | 16-02-08

De commentaren zijn gesloten.