21-02-08

Terugkijken

Aan de vooravond van mijn 64e verjaardag even terugkijken.

Mijn gezin had bedacht dat voor mijn 60e verjaardag in 2004 het wel leuk zijn zijn met de hele familie een weekend naar e.e.a. park te gaan. Ik ben helemaal geen fan van zoiets, dus dat heb ik de kop ingedrukt en heb afspraken gemaakt met een vriendin Cornwall. En daar heb ik een weekje doorgebracht. Voor mij veel leuker. Inmiddels had ik de boodschap ontvangen van de borstkanker diagnose. Vriendin en ik hebben het er even over gehad en zijn toen gaan genieten. Op 5 maart ben ik geopereerd en kwam de hele handel van AC chemokuren, bestralingen en hormoontherapy er achter aan. Dat is inmiddels dus 4 jaar geleden.

En het ging allemaal heel goed. Voelde me gezond, deed alles weer, ontmoette Lief, viel van de zolder, brak mijn bovenbeen, we ruimde alletwee onze huizen uit en begonnen opnieuw in een ander huis. Helemaal gelukkig. We hebben leuke dingen gedaan, gezien en mensen ontmoet.

Tot aan de dag eind augustus. De wereld stortte in. In die periode had ik het heel moeilijk. Ik zag het einde naderen. En misschien niet op korte termijn, maar toch! Wat me wel dwars zat is in welke conditie, toestand zou ik die verjaardag vieren? Heb daar hoofdbrekens over gehad. Heb urenlang allerlei gedachten door mijn hoofd laten gaan. Wat wil ik nog als het echt het einde is? Laat ik me willoos meedrijven of regel ik iets anders?  Ik ben, denk ik, een sterk mens, dus meedrijven: nee, niks voor mij. Ja, ik kan wel "go with the flow"maar dan tot op zekere hoogte. Niet zodanig dat ik niets meer te zeggen heb.

En nu, de conditie houdt niet over, maar de toestand is stabiel. De chemokuren die ik krijg slaan aan en ik heb goede hoop op nog een aantal mooie jaren. Samen met Lief, kinderen en kleinkinderen.

Klopt eigenlijk wel: de mens is het meest bevreesd voor zijn eigen gedachtespinselen.

Commentaren

Dita, ik wil je een hele fijne verjaardag wensen. Met nog vele jaren in gezondheid met je lief erbij. Fijne dag en laat je lekker verwennen.

Gepost door: Anita der | 21-02-08

fijne verjaardag, maak er samen met Lief een heel mooie dag van!

Gepost door: inge | 21-02-08

Dita, maak er een hele fijne verjaardag van.
En zeker nog mooie jaren erbij gewenst.

Gepost door: Guute | 21-02-08

Hele fijne verjaardag toegewenst.Maak er een leuke dag van.

Gepost door: katrien | 22-02-08

Fijne verjaardag gewenst samen met Lief.
Nog vele mooie jaren toegewenst.
Annie.qqaxx

Gepost door: annie | 22-02-08

Van harte proficiat met je verjaardag...geniet ervan!

Hartegroet, Anjali

Gepost door: Anjali | 22-02-08

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Jammer dat je van de week niet naar de bee kon kommen, we waren allemaal teleurgesteld dat je er niet was.
Lieve groetjes van Dorien

Gepost door: Dorien | 22-02-08

Hoi Dita,
nog een hele fijne verjaardag toegewenst!

Groetjes Jeanneke

Gepost door: Jeanneke | 22-02-08

Fijne dag toegewenst, eentje met een heel lang vervolg !!! met je lief en alle andere lieven erbij !!!!

Gepost door: Ingrid | 24-02-08

De commentaren zijn gesloten.