06-03-08

Dit scheepje gaat stranden..........

Lief heeft in blogje van de vorige week al vertelt van de ziekenhuisopname (en weer met spoed!). Dus dat is niets nieuws. Ook de behandeling van de galstenen, het niet functioneren van de Porth o Cath is bekend. Dat was allemaal op maandag 25 februari.

Op dinsdag kwam er weer een extra zakje antibiotica bij vanwege de aanwezigheid van E-Coli bacteriën in het bloed. Dus in gewoon Nederlands een bloedvergiftening. Iedereen draagt deze bacterie bij zich maar waarschijnlijk door de behandeling van de galstenen zijn die bij mij in de bloedbaan gekomen.

Donderdagochtend een scan gehad en donderdag laat in de middag een gesprek met de oncoloog. Dat was een uitermate teleurstellend gesprek. Het komt erop neer dat is gestopt met de behandeling. De laatste twee kuren zijn niet aangeslaan. De tumor in de long is stil blijven staan en zelfs misschien wel iets gegroeid. De klieren zijn wel iets kleiner geworden, maar in de linker long zijn oude vlekjes verdwenen en nieuwe teruggekomen. Ook zit er vocht in het hartzakje. Minimaal, maar er kan meer komen, dus dat moet wel in de gaten worden gehouden. Alles bij elkaar slecht nieuws.

Ik heb altijd geroepen: we zien wel waar het schip strandt........maar dat het zo vlug zou stranden? Niemand die ons kan vertellen hoeveel tijd we nog hebben.

Wat gebeuren moet, gaat gebeuren, dat is duidelijk, maar het is wel heftig om dit te leren accepteren.

Commentaren

Tja...wat valt er nog te zeggen bij dit bericht, dat ik al in grote lijnen had meegekregen. Kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat je, ondanks alles, nog een mooie en waardevolle tijd tegemoet gaat. Hoe lang?...nee dat kan niemand zeggen, maar het lijkt me zinvol daar niet al te veel mee bezig te zijn. Het hier en nu is het enige moment dat telt en....dat geldt voor ons allemaal natuurlijk. Altijd lastig voor het verstand, dat alleen maar in het heden en verleden wil vertoeven, terwijl alles in het heden ligt besloten. Wens je inzicht, vrede met jezelf, healing, licht en support op je pad. In gedachten sta ik je bij.

In liefde,
Anjali

Gepost door: Anjali | 06-03-08

Lieve Dita, een vreselijk bericht. Ik hoop van ganser harte dat je nog een goede tijd zult hebben met je Lief, kinderen en kleinkinderen.
Heel veel groetjes, Marjolein

Gepost door: Marjolein | 06-03-08

Lieve Dita,woorden schieten tekort bij het lezen van je blogje.Ik hoop van ganser harte dat je nog fijne momenten moogt beleven met lief en de kids.Hoelang ,dat weet niemand,nu telt elke dag voor jou en je familie.Hele dikke knuffel.Katrien

Gepost door: Katrien | 06-03-08

Hallo Dita en DH,
ik wens jullie alle wijsheid en sterkte die je nodig zult hebben. Liefde en warmte ook voor elkaar. Je weet nooit hoelang je nog krijgt maar ik hoop dat het van een hoge kwaliteit zal zijn.
Een dikke knuffel voor jullie.

Gepost door: Ariane | 06-03-08

"'t kumt zoals 't kumt", Gerard van Maasakkers heeft dit liedje geschreven en hoe waar is dit, maar hoe moeilijk ook om te accepteren dat alles in het leven komt zoals het komt. Soms wil je het helemaal niet zo, maar vechten ertegen heeft niet altijd zin. Ik hoop dat je rust en vrede in je hart en in je hoofd krijgt en dat het accepteren gaat lukken, zodat je, voorzover mogelijk, nog een fijne tijd kunt hebben met Lief en je kinderen.
Dita ik wens je alle sterkte van de wereld, ik leef met je mee en denk aan jou en je familie.

Veel liefs,
Inge uit Eindhoven

Gepost door: Inge Slaats | 06-03-08

lieve Dita, wat jij te horen kreeg is wat iedereen vreest, wat een klap! Schreef jij niet altijd "Pluk de dag?", Carpe Diem, we weten allemaal dat we dood gaan, eventualy, maar als je te horen krijgt dat het misschien niet lang meer zal duren dan stort de wereld in. Living in borrowed time, heel kostbaar, en ik hoop dat je nog heel lang zonder noemenswaardige klachten kan genieten van lief en leven. Geen chemo's meer die je ziek kunnen maken, maar wat verdrietig dat ze je niet beter maakten. Heel veel sterkte en dikke knuffels, Shirley

Gepost door: Shirley | 06-03-08

Lieve Dita, Vanmiddag heb ik een kaartje voor je op de bus gedaan. Ik wou dat ik meer voor je kon doen. Het gaat allemaal zo snel, maar weet, dat ze ook in Parijs aan je denken. Hele ondersteunende groetjes, ook aan Lief.

Gepost door: Marie-Thérèse | 06-03-08

lieve Dita, lieve Lief,
het kaarsje brandt hier voor jullie.
heel genegen nabij.
groetjes
Inge

Gepost door: inge | 06-03-08

Dag lieve Dita, Dit postje lezen doet pijn...ik hoop met heel mijn hart dat jullie de tijd die nog rest zo goed mogelijk samen mogen beleven.
Liefs en een dikke knuffel!

Gepost door: lucretia | 06-03-08

Dita, wat een vreselijk nieuws.
Voor iedereen komt het afscheid van het leven maar voor jou komt het nu toch echt dichtbij....
Dita, ik wens jou, je Lief en je familie heel, heel veel sterkte de komende tijd. Geniet van de tijd die je nog gegeven wordt.
Dikke knuffel uit Best

Gepost door: Erica | 06-03-08

Lieve Dita,
Geniet met volle teugen van ieder goed moment, vergeet waardeloze details, wees gewoon even erg egoïstisch en denk aan jezelf. Vul de tijd die je nog rest met Lief en alle lieve mensen om je heen. Wij zijn in gedachte bij je!

Liefs uit Antwerpen/België van
Yvonne

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 06-03-08

lieve Dita, pluk elke dag !! veel is hier al gezegd en heb er weinig aan toe te voegen en wens jullie nog een liefdevolle tijd samen !! dikke knuffel!!

Gepost door: Mary | 06-03-08

Heel veel sterkte.

Gepost door: Paula | 07-03-08

sterkte Dita en jou Lief, ik wil jullie heel veel sterkte wensen....
groetjes..Antoinette

Gepost door: antoinette manders | 07-03-08

Ik word heel droevig bij het lezen van dit bericht en vind niet de juiste woorden. Ik wens jou en Lief nog heel veel goede dagen vrij van pijn. Geniet samen met je familie van elke minuut.
Liefs

Gepost door: Elly | 08-03-08

De commentaren zijn gesloten.