10-03-08

Dromen

De laatste tijd heb ik merkwaardige dromen. Geen idee waar ze vandaan komen. Soms word ik wakker van mezelf. Ik lig dan te huilen en te roepen. Is heel niet fijn.In één van die dromen ben ik op de fiets onderweg. Weet niet waarheen. Ik heb iets achterop dat heel zwaar is. Geen idee of het een iemand of iets is. Dan word ik naar mijn ouderlijke huis gestuurd. Heel gek, want mijn ouders zijn beide 9 jaar geleden overleden.

Daar aangekomen druk ik op de bel, maar niemand doet open . Ik zie dat mijn vader achter het raam staat en ook een aantal andere personen die daar binnen zijn. Maar niemand reageert. Wanhopig begin ik tegen de raam te bonken, maar dit helpt niet. Niemand, ook mijn vader niet, laat merken dat ze me gehoord of gezien hebben.

En dan word ik wakker van mijn roepen......"papa, papa, doe nu toch open, laat me binnen" en een gigantische huilbui volgt en dan word ik wakker van mezelf...........

Lief legt me later uit wat de betekenis zou kunnen zijn. Het zware achter op de fiets is de kanker. Ja, dat is zwaar om te dragen en mee te sjouwen. Dat mijn vader niet reageerde en me niet binnen liet is, omdat het mijn tijd nog niet is. Ik mag/moet nog niet binnen. Heb hier nog wat te doen en misschien wel af te maken.

Heb hier lang over moeten nadenken, maar ik heb besloten dat Lief gelijk heeft. Mijn tijd is nog niet daar.

Hoop alleen dat het nog heel lang duurt voor dat ik dit weer ga dromen en dat dan de deur wel open gaat.......

 

20:09 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: dromen |  Facebook |

Commentaren

Droom blijf nog lang dromen Dita!

Gepost door: Ma Elly | 10-03-08

Al met jou eerste regel dacht ik wat jou lief je vertelde dat de betekenis van die droom zou zijn... Dat je vader je niet zag omdat je nog niet binnen hoefde !! je mag nog een hele poos buiten blijven spelen. Dita, ik hoop dat je kunt genieten van het buiten spelen !!.....

Gepost door: Ingrid | 10-03-08

Dita die uitleg van jou Lief, dat was precies de eerste reactie die ik kreeg bij het lezen van deze droom groetjes Jitske

Gepost door: Jitske | 11-03-08

ooh Dita, ik denk dat Lief gelijk heeft hoor!
dikke kus!

Gepost door: inge | 11-03-08

Natuurlijk heeft Lief gelijk. Je Vader hoeft je echt nog niet binnen te laten, jij bent hier nog nodig... nog heel lang...

Gepost door: anita | 11-03-08

Lief heeft wel gelijk hoor over je droom.

knuffel Katrien

Gepost door: katrien | 11-03-08

dromen Geboren worden is als van huis weggaan, tijdens deze trip kan van álles gebeuren, mensen noemen deze tijdspanne "het leven"...in veel gevallen is leuk anders, maar de meesten denken geluk te hebben, of zijn met weinig tevreden. Op het moment dat we weer in de toestand verkeren van vóór onze geboorte, zijn we weer thuis terug aanbeland en een hele ervaring rijker.
Beste Dita,
Er moeten nog héél veel van ons de weg naar huis terugvinden, soms een moeilijke weg, soms staat de eindbestemming niet eens fatsoenlijk aangegeven en maken we een omweg en geen Tom-Tom die helpen kan, ook worden sommigen die nog maar net onderweg zijn ruw terug naar huis gestuurd.
Er zijn heel veel nieuwkomers, geholpen door de natuur, en papa en mama, om op weg te gaan, het is een komen en gaan. Jouw weg is géén éénrichtingsverkeer, en zéker niet doodlopend!

Gepost door: zeep | 11-03-08

Hoi Dita, dromen helpen je ook gebeurtenissen te verwerken. Er hoeft niet altijd wat achter te zitten, maar het kan wel. Hopelijk heb je nog een lange, mooie tijd voor de boeg. Hoe voel je je nu?
Sterkte, ik denk aan je! Groetjes, Marjolein

Gepost door: Marjolein | 11-03-08

Dag lieve Dita, je hebt de laatste tijd weer heel wat te verwerken en dat laat zo zijn sporen na in de geest; die dromen zijn nodig om dit allemaal een beetje te verwerken;
Als je zo huildend wakker wordt geeft dat een niet zo fijn gevoel... maar ik vermoed ook dat Lief gelijk heeft.Blijf jij nog maar heel lang hier...
Ik geef je een dikke knuffel!
Groetjes

Gepost door: lucretia | 11-03-08

Dita, de uitleg van jouw Lief sprak mij meteen aan, ik denk ook dat hij gelijk heeft. Put er maar kracht uit en blijf geloven jouw tijd nog niet daar is.

Groetjes,
Inge uit Eindhoven

Gepost door: Inge Slaats | 11-03-08

op die manier uitgelegd hoef je niet meer bang te zijn om het nog eens te dromen, wat een ontzettende lieve en wijze lief heb je toch.

Gepost door: Shirley | 12-03-08

Weer en méér Je openheid verwonderd me steeds meer en wéér !
Hou je haaks ( geldt ook voor jouw ‘lief ‘)

Gepost door: Piet | 12-03-08

Kom even binnenwippen voor ik weer voor een dagje ziekenhuis vertrek. Ik wens je een fijne vrijdag.

Gepost door: anita | 14-03-08

Hallo Dita, een dikke knuffel! Ik denk aan je...
Groetjes

Gepost door: lucretia | 14-03-08

De commentaren zijn gesloten.