25-03-08

Controle bij de oncoloog

on008Vanmiddag hadden we een afspraak met de oncoloog. Ik had wat vragen die ik graag beantwoord zou zien.

Vraag 1: Hebben jullie niets anders in de kast om mij te behandelen? O ja, kast vol, het probleem ben ik. Ben in zo'n slechte conditie dat iedere behandeling fataal zou kunnen zijn. Condioneel ben ik niks. Nou, dat is even slikken. Is nu ook weer niet de bedoeling. Moet daar nog eens goed over denken. Vraag is natuurlijk als ik erop sta om behandeld te worden en in dit geval op eigen risico, wat zal die dan zeggen?

Vraag 2: Ik wil graag een second opinion. Hetzij in het Daniel den Hoed of het Anthonie van Leeuwenhoek. Hij was het er onmiddellijk mee eens en gaf me groot gelijk. Als hij in mijn schoenen zou staan dan zou hij het ook doen. Dus hij regelt morgen het e.e.a. voor mij in het Daniel den Hoed en belt woensdagmorgen om door te geven hoe en wat. Heb even gekeken op de website van Daniel den Hoed en als ik hun mag geloven zijn de wachttijden hooguit één week.

Vraag 3: de snelheid van het verloop van het proces. In april 2007 ben ik naar huis gegaan met de boodschap alles in orde en kom over 6 maanden maar terug. Eind juli/half agustus bleek het helemaal mis te zijn. Hij beaamde dat het proces razendsnel ging. Maar als je goed nadenkt dan met je zeggen dat het eigenlijk in 2004 al is begonnen. En misschien hadden ze toen een volledige amputatie moeten doen en waren de 4 AC kuren zoethoudertjes. Maar dat zijn dingen die niet meer terug zijn te draaien en dat moet ik loslaten. Wat ik wel waardeer aan de man dat hij alles wat ik zeg. of het nu leuk is voor hem of niet, gewoon in ontvangst neemt. Ik ben het e.e.a. wat mij dwars zat kwijt en dat lucht ook op.

Ook is er nog een longfoto gemaakt omdat hij vocht achter de longen vermoedt. Ook daar hoor ik morgen de uitslag van. Eventueel wordt dan de longarts weer ingeschakeld.

Lief stond mee te kijken achter het scherm. En hij was niet blij met wat hij zag. De foto werd dan ook razendsnel weggeklikt. Ze houden niet van pottenkijkersKnipoog

En al zittend in de wachtruimte kwam er een jongeman aangelopen waarbij ik de laatste keer mee op de kamer heb gelegen. We hebben genoeglijk gebabbeld. Dat was dan weer leuk

Commentaren

goed hoor, dat je feedback krijgt van de specialist, en je door een ander team na laten kijken kan ook geen kwaad. Hopelijk kan je er snel terecht. dikke knuffels,

Gepost door: Shirley | 25-03-08

Goed gedaan, Dita! Niet blijven rondtobben met allerlei vragen, en een second opinion in een gespecialiseerde kliniek lijkt mij ook heel verstandig, bovendien heb je dan het gevoel dat je nog in de race zit, opgeven en lijdzaam afwachten kan altijd nog. Ja, ik weet het, een ander dan jijzelf heeft altijd makkelijk praten, maar ik leef zo met je mee en probeer me voor te stellen hoe dit alles moet zijn voor jou. Eén ding denk ik inmiddels wel te weten: jij hebt karakter en pit en bent, in ieder geval geestelijk, hartstikke sterk!

Liefs,
Inge (ik laat dat "uit Eindhoven" er maar af voortaan)

Gepost door: Inge Slaats | 26-03-08

Goed zo! Niet lijdzaam toezien en maar afwachten, zelf zo veel mogelijk uitproberen wat er nog kan!

Dikke kus Dita!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 26-03-08

Heel goed, die second opinion.. en nu hopen dat de afspraak snel kan. Andere ogen zien andere mogelijkheden !! Bovendien super gespecialiseerd.. ik duim voor een snel consult voor jou en je lief..

Gepost door: Ingrid | 26-03-08

Volg je gevoel Alles goed op een rijtje zetten,is het beste,wat de een niet weet of ziet, misschien de andere wel.
Goede avond verder!

Gepost door: Ma Elly | 26-03-08

Je hebt gelijk dat je de vragen die in je rondspoken aan die oncoloog stelt en om een second opinion te vragen, je gaat je veel beter voelen.
Groetjes vanuit Brussel.

Gepost door: anita | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.