31-03-08

Dr. Bernhard Verbeeten Instituut

Eind jaren zestig werd in Tilburg een Radiotherapeutisch Instituut opgericht. Het stond midden in een woonwijk en was algemeen bekend als "het witte huis". Als je daar naar toe moest was je nog niet jarig. Ook in ben in die beginjaren daar geweest. Ik had een afwijking aan de schildklier en er is geprobeerd om die middels bestralingen op te lossen. Helaas is dat niet gelukt, want later ben ik er toch nog aan geopereerd.

Na verloop van tijd werd het instituut vernoemd naar de oprichter Dr. Bernhard Verbeeten en is het verhuisd naar een andere en grotere lokatie. Het was een van de eerste Radioptherapeutische instituten in Nederland en bestreek heel Brabant en een groot deel van de zuidelijke provincies.

In 2004 kwam ik er weer mee in aanraking. Na een borstbesparende operatie, 4 AC kuren, volgden er 33 bestralingen. De begeleiding was en is heel goed. Regelmatig gesprekken met de arts. Controle op de huid etc. Na verloop van tijd gaan de controles van 3 maanden, naar 6 maanden en dan jaarlijks. Als je het verzoek krijgt om over één jaar terug te komen slaak je vaak een zucht van verlichting: het gaat goed met mij, pas over één jaar weer terug komen.

Vandaag ben ik er voor de laatste keer geweest. Heb de 5 jaren niet gehaald, maar vond toch dat ik een soort afscheidsgesprek moest hebben met de arts die ik steeds gezien heb. Het was een goed gesprek. Hij was helemaal op de hoogte en hadden alle brieven en foto's gezien. Vond ook dat ik gelijk had met het aanvragen van de second opinion bij het Daniel den Hoed. Waarschijnlijk hebben ze daar nieuwe onderzoekstechnieken en misschien wel meer kennis. Wel oppassen dat je niet het experimentele circuit in gaat.

Anyway, hij vond het heel fijn dat ik m'n neus nog heb laten zien en afscheid heb genomen. De meeste patienten in dat soort situaties blijven zonder iets te zeggen weg. Het heeft ook geen nut meer om daar naar toe tegaan. Maar ik vind het fijn om iets goed af te sluiten.

16:47 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: verbeeteninstituut, afsluiten |  Facebook |

Commentaren

Voor jezelf was het ook goed om afscheid te nemen van die dokter, hé!
Nu hopen op de second opinion bij het Daniel den Hoed...

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 31-03-08

Hoi Dita,

We duimen voor je!!

liefs

Gepost door: ria spaans | 01-04-08

Afscheid zo zie je maar dokters zijn ook maar mensen, maar wel met heel speciale gaven.
Het ga je goed Dita!

Gepost door: Ma Elly | 02-04-08

De commentaren zijn gesloten.