01-04-08

Quiltwerk

Even iets anders. Na maanden van niets doen (geen inspiratie, geen zin) ben ik weer begonnen met creatief te zijn. Het quiltje voor de tentoonstelling die in maart werd gehouden is niet op tijd afgekomen. Jammer, maar er komt wel een andere gelegnheid waarop ik het kan showen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het af komt.

Verder heb ik me gestort op het maken van naaldenboekjes. Mapjes gemaakt van zijde en met de handgeborduurt en daarin een stukje vilt waarop je je naalden kunt steken in de hoop dat ze goed bewaart worden.

naalden1052 verkleiningDeze was al een poosje klaar. Zijde is heel moeilijk in te scannen. Het lijkt wel of er overal kreukels zitten.

naalden2053 correctie verkleiningDeze blauwe is gisteren afgekomen. Toont iets mooier op de scan.

Wat ik ermee doe? Soms geef ik ze weg en soms verkoop ik ze.

Volgende plannen: een quiltje voor het ledikantje van de kleindochter Sara. De stofjes liggen al klaar, moet ze alleen nog strijken. Omdat ik geen held ben op de naaimachine heb ik al hulp aangeboden gekregen. Dus dat gaat helemaal lukken.

Verder heb ik vanochtend even gesproken met oncoloog. De Dexamethason helpt heel goed. Ben minder kortademig en kan (hoera) weer zonder hulp de trap opkomen. Het nadeel is dat ik 's nachts mijn bed uitdrijf. Ben begonnen met in katoenen T shirts te slapen. Die nemen nog enigzins vocht op. Ben in staat om midden in de nacht onder de douche te gaan staan. Volgens oncoloog is dat een goed teken. De onstekingen nemen dan af. De plastabletten moet ik een paar dagen laten staan. Volgens mij maakt het geen verschil als ik ze wel of niet gebruik.

Heb ook opdracht gekregen om donderdag Daniel den Hoed te bellen om te vragen hoe het zit met een afspraak. We moeten vóórkomen dat de brief op de verkeerde stapel terecht komt en niet meer beweegt (uitspraak van de oncoloog).Onschuldig

 

12:11 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: oncoloog, quilten, naaldenboekjes |  Facebook |

Commentaren

hei Dita, leuk dat je weer creatief bezig bent!
welke stofjes ga je gebruiken voor Sara?

Gepost door: inge | 01-04-08

fijn te horen dat je weer aan het handwerken bent.Jammer dat je quilt niet op tijd af was,maar ben wel benieuwd naar het resultaat.

Gepost door: katrien | 01-04-08

@Inge, het wordt een ninepatch in rose en lila roosjes afgewisseld met paarsachtige blokjes van 15x15 cm. De ninepatch moet ook 15x15 worden. Moet eigenlijk voor de verjaardag klaar zijn. Is 21 mei.

Gepost door: Dita | 01-04-08

ziet er mooi uit, de naaldenmapjes en wat heerlijk dat je weer handwerkjeuk voelt.
Heeft je lief niet een badstoffen pyjama voor je? Die neemt nog beter vocht op, of van die thermo t-shirts die je bij sportwinkels kan kopen. Je wilt ook eens doorslapen zonder wakker te worden van een nat of koud lijf.

Gepost door: Shirley | 01-04-08

Dag Dita, mooi werk hoor... en die kreukeltjes ogen nog mooi ook vind ik.
Goed dat het weer wat beter gaat... houden zo hé. Ik duim voor je dat je eindelijk die afspraak te pakken krijgt in het D. den HOED ziekenhuis.
Liefs en groetjes

Gepost door: lucretia | 02-04-08

Hallo Dita, 'k kom nog even binnenlopen om je een goede avond te wensen. Hopelijk heb je snel nieuws van het ziekenhuis !!
Groetje hè

Gepost door: lucretia | 03-04-08

De commentaren zijn gesloten.