11-04-08

Even bijkomen!

Het was een spannende dag 10 april. Helemaal bekaf toen we thuis kwamen. Hoe is het gegaan?

We hadden een afspraak voor 15.30 uur, maar je moet 30 minuten van te voren melden bij de receptie. Je wordt ingeschreven, een pasfoto gemaakt en een statusmap aangemaakt. En dan is het wachten. En als je een uur te vroeg aan komt is het lang wachten. Maar je wilt ook niet het risico lopen om in een file terecht te komen, dus je vertrekt op tijd. Om het wachten te verkorten had ik mijn breiwerkje meegenomen. Dat trok wel bekijks! Wie breit er tegenwoordig nog en dan sokken!

Enfin 15.30 uur aan de beurt. Een heel aardige vrouwelijke arts. Ze had veel vragen: hoe actief bent u, ligt veel op bed, kunt u uzelf aan- en uitkleden en douchen? Hoe laat staat u op, kunt u de trap oplopen zonder halfweg te moeten rusten? Allemaal vragen om te controleren hoe het met je gaat. Ook een lichamelijk onderzoek. En een goed gesprek.

Ik heb uitgelegd hoe ik me op dit moment voel. Dat toen in februari de beslissing werd genomen op te stoppen met behandelen ik inderdaad een zwak, ziek en misselijjk vogeltje was. Maar ik ben enorm aangesterkt, ga weer uit, op bezoek, ontvang bezoek en doe weer samen met Lief de boodschappen. En laat voor de korte afstanden de rolstoel staan.

Het plan is nu, dat het weefsel wat is afgenomen wordt opgevraagd en opnieuw beken door de patholoog. De CD met de foto's worden ingelezen in hun systeem zodat ze de plaatjes naast elkaar kunnen zetten. Dit alles wordt in breed overleg met de radiologen besproken. Dan krijg ik 29 april een nieuw CT Scan. En dan 6 mei een afspraak om te bespreken wat nu nog haalbaar is.

Haar insteek is dat het uitgezaaide borstkanker is en die is hopelijk nog te behandelen. Mocht het lonkanker zijn of een combinatie van longkanker en borstkanker dan wordt het verhaal anders. Dan moeten we gewoon afwachten hoe het gaat lopen. Dan komt de palliatieve zorg aan bod. Pijnbestrijding (die er nu helemaal niet is) en dergelijke.

Anyway, ik heb geen spijt van de gang naar het Daniel den Hoed en we hopen er het beste van. Kortom we zijn gematigd optimistisch!

 

11:06 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: daniel den hoed, wachten, onderzoek, ct scan |  Facebook |

Commentaren

Wat fijn voor je Dita, dat het zo gelopen is. Dat geeft toch weer een beetje moed voor de toekomst, die nu ineens een stuk zonniger is. Ik hoop het zo voor je, dat de uitslagen meevallen!! Groetjes, Marjolein.

Gepost door: Marjolein | 11-04-08

Lieve Dita,
We hopen allemaal met je mee! Wat fijn dat ze je toch helemaal na willen pluizen in de DdH, dat geeft weer moed om verder aan te sterken. Doe je best daarmee hoor. En wij duimen wel verder voor je, dat kost jou geen energie. Geniet van en koester je in de lentezon. Liefs

Gepost door: Laura Hettich | 11-04-08

Hoi Dita,

Goed hoor, dit geeft de burger weer moed!!

;-)

Gepost door: ria spaans | 11-04-08

Hallo Dita, ik hoop echt voor jen dat de resultaten goed zijn en ze je verder kunnen behandelen. Duimen gaan we zeker en vast doen. Geniet nu maar even van een rustign en hopelijk zonnig weekend.
Groetjes en stevige knuffel

Gepost door: anita | 11-04-08

hei Dita, ik duim voor een zonniger toekomst!

Gepost door: inge | 11-04-08

Kleine zucht toch van opluchting ....
En dikke kus natuurlijk!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 11-04-08

ook hier blijven we duimen voor jou.
Pak de dag zoals ze komt en geniet van alle momenten.

Gepost door: katrien | 12-04-08

Fijne berichten Meis, we blijven duimen en positieve gedachten sturen!
Nu ziet alles er weer heel anders uit!

Gepost door: Jol@nda | 12-04-08

Wat ben ik blij met dit fijne nieuws! Pluk de dag, pluk de zon, pluk de sterren en geniet van elk mooi momentje! Sla dit op in je hart en probeer er aan terug te denken op elk moeilijk moment! Ik hoop, duim en teen voor jou...

Veel liefs!!

Gepost door: Sofietiewietie | 13-04-08

Hallo Ben zojuist nog eens komen lezen,en ben blij voor jou!
Hoop dat elke dag je wat sterker worden zal.

Gepost door: Ma Elly | 14-04-08

De commentaren zijn gesloten.