16-04-08

Ontsnappen niet mogelijk

Een van mijn persoonlijke frustaties is het bezoek aan een tuincentrum, of for that matter, Ikea.

Als je een groot tuincentrum binnen komt en je wilt er weer uit dan kan dat niet via de weg waar je binnen bent gekomen......nee, je moet het hele gebouw door. Van achter naar voren. En dat vind ik heel asociaal! Er zijn mensen die dat niet kunnen.

Gisteren waren we in zo´n centrum. Vooraan gevonden wat we wilden hebben. Maar dan.......nergens geen doorsteekjes. De route volgen of je wilt of niet. Ben helemaal niet geìnteresseerd in wat te koop aangeboden wordt. Ik wil de bordjes zien met `uitgang`. Wil eruit..... maar geen ontsnappen mogelijk. Je moet blijven lopen.

Daar komt nog bij dat Lief er een behoorlijk tempo inzette. Ik wordt moe, kom adem tekort en ik til mijn voeten niet genoeg meer op met als resultaat dat ik ga struikelen. Zou zo weer op mijn neus zijn gevallen.

Dus inplaats van plezier in het winkelen, ergernis en boosheid. Ga daar niet meer naar toe!

En hetzelfde geldt voor Ikea (hoe lekker de Zweedse gehaktballetjes ook zijn) Ook hier werkt hetzelfde systeem. Wie denken ze daar een plezier mee te doen?

 

11:12 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: tuincentrum, ikea, uitgang, boos, gefrusteerd |  Facebook |

Commentaren

hun eigen portemonnee: misschien komen de klanten wel in de verleiding om nog iets te kopen als ze dat en dat en dat en dat nog zien op hun weg naar de kassa...

Gepost door: inge | 16-04-08

Ik wilde hetzelfde schrijven als Inge, hun eigen portemonnee dus. Zo loop je ook bijna onopgemerkt in het restaurant binnen....
Volgens m'n zus (die bij Ikea werkt) MOET je de pijlen op de grond volgen. Jaaaa zeg, ik ga toch niet naar Ikea om op de grond te letten? Ik erger me dus ook aan die verplichte weg. Maar wij hebben hier wel aangegeven binnenwegen en er staan ook hulpmiddelen ter beschikking voor mensen die slecht te been zijn.... maar ik snap dat je daar liever geen gebruik van wil maken hoor!

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 16-04-08

Dita, bij Ikea zijn wel doorsteekjes mogelijk, hoor. Je moet alleen even weten waar. Ik ken Ikea's in Duitsland, Nederland, Engeland en Frankrijk en over het algemeen zijn die doorsteekjes overal op dezelfde plaats in het gebouw. Verder ben ik het helemaal met je eens: ze dwingen je overal langs te lopen.

Gepost door: Marie-Thérèse | 16-04-08

Het is inderdaad zoals men hieronder schrijft, in hun eigen voordeel, misschien koop je toch nog iets op de lange weg naar de kassa. Bij Ikea kan je wel een beetje weg inkorten maar je moet goed opletten waar, anders ben je erzo weer voorbij.

Gepost door: anita | 16-04-08

Jammer genoeg zijn dit de nieuwe verkoopstechnieken.En ja niet altijd leuk als je er vlug uit wilt.

Gepost door: katrien | 16-04-08

vind het ook een ramp, 'k heb wel de shortcuts in Ikea ontdekt maar ik kom daar niet graag;de term 'gezellig shoppen' komt daar ook niet bij me op. Je krijgt je zonnetje en warmte dit weekend, hoorde het net op het nieuws!

Gepost door: Shirley | 17-04-08

Bij ons tuincentrum net zo iets, de hele tent door, langs de vissen, de tuinplantjes (met vissen en tuinen heb ik niks) de tuinmeubels en tuinkleding, het restaurant en dan de binnenplantjes..pfffff... met een grote kar die vierkante wielen heeft en precies niet de kant op wil die ik wel wil gaan... ik ken je frustratie !!!

Gepost door: Ingrid | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.