17-04-08

15 april 1976

Ja, ik weet het, het is inmiddels bijna 18 april, maar ik loop een beetje achter. Veel te druk met bezoek, verjaardagvisite en nog het een en ander.

Terug naar 15 april 1976. Het is de geboortedatum van de dochter. Na twee jongens,  een meisje. De slagroom op de taart. Of zoals ze het in Amerika zeggen: The cherry on the cake!

Ben heel gelukkig met de jongens, maar toch ook heel blij met een dochter. En gelukkig kunnen dochter en ik heel goed met elkaar opschieten. Dat is altijd al geweest, maar soms moet je je als dochter afzetten tegen je moeder. Ik bedoel maar bij wie kun je dat veilig doen? Bij de je moeder kun je altijd terecht. En het hoort er een beetje bij. Ze ging al vroeg de deur uit. Nog maar 17 jaar ging ze op kamers. Wel bij de moeder van een vriendin. Maar toch in Utrecht. En ik moet zeggen dat het haar goed gedaan heeft. Van een provinciaaltje werd het een wereldmeid. Ze wist al vroeg wat ze wilde. Een toerische opeiding en werken in een groot hotel in Londen. Nu, ze heeft haar doelen bereikt. Heeft ook een schat van een schoonzoon meegebracht uit Londen en zie hebben uiteindelijk een heel mooie dochter gekregen.

Martine, ik wil je hier niet mee in verlegenheid brengen, maar ik ben geweldig trots op je. Niets ten nadele van de zonen. Ook daar ben ik geweldig trots op. Maar moest dit even kwijt ter gelegenheid van de verjaardag.

Het was een zonnige dag. En al die jaren dat we haar verjaardag vierde was 15 april een in ieder geval zonnige dag en soms ook een heel warme dag. Vorig jaar zaten we buiten  en genoten van een heerlijke temperatuur. Dit jaar was het een stuk minder. Maar ook heel gezellig.  We konden dan wel niet buiten zitten, maar toch heel gezellig.

Dus dat was het weer voor een jaar. Op naar de verjaardag van de kleinzoon Daan. Dat is in juli. Hij wordt dan 4 jaar en het is een kleine boef. Maar wel lief. Ze zijn dan op vakantie, dus die verjaardag houden we nog even tegoed.

 

23:44 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: verjaardag, kleinkinderen, dochter |  Facebook |

Commentaren

Begrijpelijk dat je heel fier op je dochter bent. 'k Zou dat ook zijn, maar spijtig genoeg heb ik na 2 zonen nooit de kans gekregen een meisje op de wereld te zetten. Mijn mannen (waar ik trots op ben) verschillen al 10 jaar in leeftijd, gevolg.... geen 3de meer mogelijk. Gelukkig heb ik nu een schat van een schoondochter, zij verjaart, of liever is verjaart op 16 april (1980). Dus enkele jaren jonger dan je dochter.
Mag ik jullie nog van harte feliciteren met de verjaardag van Martine? Wens haar nog vele gelukkige jaren !!!!
En verder wens ik jullie een heel prettig weekend.

Gepost door: anita | 18-04-08

Hoi Dita,

Nog gefeliciteerd met je dochter!!

Ik herken het afzetten tegen moeder wel in je verhaal, dat deed mijn oudste ook. en die is vanaf gisteren officieel het huis uit. Op kamers boven haar werk, en helemaal blij. Haar doelen zijn nog niet allemaal bereikt maar ze is dan ook pas 23. De hotelschool is wel gelukt in 1 keer.

Geniet er maar van!!! :-)

liefs Ria

Gepost door: ria spaans | 18-04-08

gefeliciteerd dochter van Dita! en Dita natuurlijk ook!

Gepost door: inge | 18-04-08

Ik wens jou een prachtig weekend!!!!!!

Veel liefsssssssss

Gepost door: Sofietiewietie | 19-04-08

De commentaren zijn gesloten.