28-04-08

Handwerken en zo.....

Na een lange periode van non-activiteit heeft het handwerkvirus weer toegeslagen. Gelukkig! Had er weer helemaal zin in.

Was vorig jaar begonnen een quiltje voor de miniquilttentoonstelling van het Quiltersgilde. Deze werd georganiseerd in Oisterwijk en het thema was "Pareltje". Iedereen kon inzenden en het thema op eigen manier uitwerken.

Ik ben geboren in Oisterwijk en dit plaatsje staat bekend als de "Parel van Brabant". Dus voor mij was het niet zo moeilijk. Helaas werd door omstandigheden het maken en de afwerking danig vertraagd. Dus het was niet klaar toen er ingeleverd moest worden. Maar nu is die afgewekt en hangt die hier thuis te pronken. Een heel lieve Vriendin heeft het quiltje de finishing touch gegegeven. Zij heeft de binding erop genaaid.

Owijk klein

Op iedere quilt hoort een etiketje met wat gegevens. Op het etiketje van dit quiltje staat het refrein van het Oisterwijkse volkslied.

Owijk klein etiketJammer genoeg voldoet het niet aan de maten voor de Algemene Tentoonstelling van het Gilde. Die moeten minimaal 3 meter in omtrek zijn. Dit quiltje is maar 45x45 cm. Aan de andere kant......er zijn voorwaarden aan verbonden wat betreft foto'die je moet insturen en dan moet je maar afwachten of hij geaccepteerd wordt en dan moet het ook nog op een bepaalde manier worden verzonden. Eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in. En wat ik doe en maak is uitsluitend voor mijn eigen plezier!

Ben ook nog bezig met sokken breien. Dat doe ik in de avonduren, daar heb ik niet zoveel licht voor nodig. Ook op de naaimachine ben ik bezig met een quiltje voor de jongste kleindochter. Zou eigen 21 mei klaar moeten zijn, want dan is ze jarig. En last but not least: ben begonnen aan een Crazy quiltje voor dezelfde kleindochter. Maar die hoeft niet persé eind mei klaar te zijn.

Dat was het weer voor vandaag. Met al die regen en die kou is het goed thuis binnen bezig te zijn.

11:51 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.