06-05-08

We gaan ervoor!

rozenEindelijk was het dan 6 mei. Om 10 uur al vertrokken. Er zouden eens files staan onderweg naar Rotterdam. Maar we waren er binnen 3 kwartier. Dus eerst maar eens een kopje koffie drinken.

Na het melden bij de balie hebben we nog ongeveer 3 kwartier moeten wachten. Maar ik vind dat nooit een probleem. Ik wil graag de tijd krijgen als ik in de spreekkamer zit en dat zal wel voor iedereen zo zijn.

Het was "goed"nieuws wat we te horen kregen. De arts ziet nog behandelings mogelijkheden. Dus zo als boven gezegd: we gaan ervoor. De scan van vorige week wees wel uit dat de klieren inmiddels licht gegroeid waren, maar aan de andere kant: er zijn geen uitzaaiingen naar lever of botten of andere lichaamsdelen. Dat is dus weer heel positief. Alle bloedwaarden waren prima in orde.

Er was een probleempje. Uit de verslagen van het vorige ziekenhuis bleek niet of er getest was op een bepaald kenmerk dat op de tumoren zou kunnen zitten. Afhankelijk van de aanwezigheid of niet daarvan wordt er een keuze gemaakt voor de te volgen therapie.

Zit het kenmerk er niet op dan wordt het een chemokuur met tabletten: Xeloda genaamd. Dat is 14 dagen slikken en dan een week rust. Je zou zeggen dat dat makkelijker is dan een infuus, maar ook met dit middel is het niet "rozengeur en maneschijn". Ook hier kunnen zich vervelende bijwerkingen voordoen. O.a. dat het aantal witte bloedlichaampjes naar beneden gaat. En die heb je echt nodig om eventuele infecties te bestrijden. Dus oppassen geblazen om niets vervelends op te lopen. 

Zit het kenmerk er wel op dan wordt het eerst 6 weken een combinatie chemo via infuus met herceptine en nog wat (ben de naam even kwijt) en dat gaat dan wekelijks gebeuren. Daarna één maal in de drie weken herceptine.

Ik wordt volgende week gebeld wat het gaat worden. Heb al wel een recept meegekregen.

Daarna de keuze of ik in Rotterdam de behandelingen wil volgen of terug naar het andere ziekenhuis. Ik heb gekozen voor Rotterdam. Zou misschien wel eens lastig kunnen zijn, maar dat zien we tegen die tijd wel weer.

De opluchting was groot. Bij ons en bij de kinderen. Hopen nu maar dat het aanslaat. Dat is natuurlijk even afwachten.

 

Commentaren

Hoi Dita, Lief en kinderen, wat een heerlijk nieuws is dit zeg. Ben zo blij dit te horen.
Zorg maar dat je goed aansterkt, zodat je met alle kracht aan de nieuwe behandeling kan gaan beginnen, maar dat is niet aan dovemansoren gezegd. Geniet maar lekker van de zon, de warmte en het lekkere eten van je Lief!
Groetjes, Laura

Gepost door: Laura Hettich | 06-05-08

Met ingehouden adem begon ik je tekstje te lezen... En wat ben ik opgelucht en heel heel heel blij voor jou dat je goed nieuws kreeg! Ik blijf duimen en hopen voor je...
Hopelijk slaap je goed vannacht. Ik stuur je alvast een virtuele slaapknuffel vol rust!!

Liefsss

Gepost door: Sofietiewietie | 07-05-08

Lieve Dita,je kent mij niet,maar toch voel ik met je mee,maar wat heerlijk nieuws,en dat gaat zeker lukken,met de liefde van je familie,en met onze steun,en met onze kracht,die wij u sturen,ik moest dit even zeggen,veel liefs!

Gepost door: Maria | 07-05-08

goed zo!

Gepost door: inge | 07-05-08

Ben heel blij dit nieuws te lezen. Go for it Dita en Lief!

Gepost door: Elly | 07-05-08

Oh Dita, dat is goed nieuws. Ik hoop dat je sterk genoeg bent om weer een behandeling aan te kunnen. Maar je bent ook omringd door goede zorgen van Lief en de kinderen. Laat je maar in de watten leggen en geniet er maar van!

Gepost door: Guute | 07-05-08

Dit is goed nieuws,ik ben zo blij voor jou en lief dat er nog een behandeling is.
Dus zoals jezelf zegt "go for it "en wij duimen mee.

Gepost door: katrien | 07-05-08

Dita (en Lief en kinderen): Toi, toi toi uit Parijs.

Gepost door: Marie-Thérèse | 07-05-08

Fijn Dita, ik blijf duimen!
Nu nog meer aansterken, goed eten en lekker buiten zitten, gelukkig is het nu heerlijk weer!
Dan kan je straks hopenlijk de medicijnen nog beter aan.

groetjes Jol@nda

Gepost door: Jol@nda | 07-05-08

Hallo Dieuwertje en Lief.

Ook hier zijn we heel blij voor jullie.
Geniet van het mooie lenteweer en probeer zoveel mogelijk weer bij te sterken.
We houden het goed bij hoor hoe 't allemaal met jullie gaat.
Hartelijke groeten van Annie uit Gilze,

Gepost door: annie | 08-05-08

Goed om te horen dat er nog mogelijkheden zijn!
En wat de Xeloda betreft:Sinds december doe ik deze chemo en het slaat aan!
Heb weinig last van bijwerkingen en ik durf te zeggen dat ik me de laatste maanden beter voel dan ik in 2 jaar heb gedaan.
Dus als je de kans krijgt hoop ik dat je er net zoveel profijt van hebt als ik momenteel.

Gepost door: mandy | 08-05-08

super zeg, wat een opluchting, en ook dat je voor R'dam heb gekozen. 't Is wel steeds een flinke rit, maar je laat je toch rijden? Een heeeel fijn weekend!

Gepost door: Shirley | 08-05-08

De commentaren zijn gesloten.