30-05-08

Dag 8

Vandaag dag 8 van de tablettenkuur. Voelde me vanmorgen niet echt happy, maar ben toch naar de Bee gegaan. Er zijn een aantal vriendinnen die mij komen ophalen en weer thuis brengen. De techniek die er geleerd werd, was niets voor mij. Veel te ingewikkeld voor mijn duffe hoofd

Tussen de middag niets gegeten, alleen de gedachte aan eten, maakte dat ik een beetje misselijk werd. Heb vervolgens 2 uur geslapen en helaas, een temp ontwikkeld :>((.

Ben ik niet blij mee. Ik denk dat het nog van afgelopen maandag komt. Toen hebben we nogal in de kou en wind gestaan.

Vanavond maar op tijd naar bed. Hoop dat het morgen een stuk beter gaat!

16:10 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: temp, tabletten, dag 8 |  Facebook |

28-05-08

Auto en meer....

De auto is gistermorgen naar de garage geweest. Nee. niet de auto alleen....Lief heeft hem meegenomen. Maar tegenwoordig kan niets meer zonder afspraak. En de auto9
voiture moest aan de computer want zo konden ze niets vaststellen! Dus een afspraak gemaakt voor a.s. maandag. Het is wel zo dat we nu niet van de lange ritten durven te maken. Ja, zolang het in Nederland is zou het nog kunnen.

We zien wel a.s. maandag. Misschien is het  eenmalig nukkig gedoe geweest.

Ook nog een foto van het speldenkussentje dat ik van een Beebezoekster heb gekregen. Het is in de vorm van een bloem. De basis is een plastic dekseltje van een pot duo penottie o.i.d. Ook het patroontje meegekregen. Ga volgende week eens proberen of ik dat ook kan.Spelden

Ben bezig om de border van Sara's quilt door te pitten en het vordert gestaag. Hoop het toch volgende week helemaal af te hebben. Weet niet of ik hem wel kan afstaan! Vind hem zelf zo mooi. En trouwens er moet nog het nodige Show and Tell meegedaan worden :>))

Vandaag dag 6 van de tablettenkuur. Het staken van de primparan heeft geen kwaad gedaan. Heb vannacht goed geslapen en ben niet misselijk geweest. Het eten blijft ook best smaken. Ook vandaag is het hele dag al goed gegaan. Misschien zit het nu een keertje mee!

17:10 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: speldenkussentje, auto, primparan, eten |  Facebook |

27-05-08

So far, so good......

gesundheit39
Vandaag de 5e dag van de eerste kuur. De eerste 4 dagen heb ik geen bijwerkingen kunnen ontdekken en ik voel me heel goed. Heb dan ook besloten om de Primparan (het middel tegen misselijkheid) maar te laten staan. Kijken wat dat uithaalt.

Ben heel blij dat het tot op heden zo goed gaat. We zien wel waar het naar toegaat.

Maandag zijn Lief en ik naar een Quiltbee in Lochchristi geweest. Ik had de Belgische dames ontmoet op de Quilttentoonstelling in Veldhoven. Daar een afspraak gemaakt om de Bee te bezoeken en afgelopen maandag was het dan zover.

Lochchristi is ongeveer 135 km van ons vandaan en ligt in de buurt van Gent. Het verkeer op de weg naar Antwerpen en zelfs daar voorbij is een grote stroom van vrachtauto's. Gruwelijk gewoon.oldcar7
Maar ondanks de pech die we hadden (de automaat van de auto weigerde dienst en we konden met moeite van de 3e rijstrook naar de vluchtstrook komen) zijn we toch heelhuids gearriveerd. De auto had er heel even geen zin in, maar na een rustpauze deed hij het weer. Opluchting was hoorbaar door een diepe zucht die we slaakten!

De bee was heel leuk en gezellig. We werden zo hartelijk ontvangen en we hebben ervan genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Lief heeft een wandeling gemaakt en de omgeving verkend. Kan hem nog niet zover krijgen dat hij ook aan het quilten gaatLachend

10:47 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lochchristi, quiltbee, panne |  Facebook |

24-05-08

Sara

Sara 2007
Woensdag 21 mei was de 2e verjaardag van kleindochter Sara. Zij en haar ouders wonen in Baarn. Wie zien ze niet wekelijks , laat staan dagelijks. Iedere keer als we haar zien dan zijn we verrast. Ze groeit zo hard en ze praat als Brugman. Als ze een nieuw woord hoort wordt dat op haar harde schijf opgeslagen en ze gebruikt het in de juiste contaxt. Heel bijdehand kind. Al zeg ik het zelf.

Het concept van pakjes uitpakken was ook zo doorgrond. Als ze klaar was met één pakje kwam ze vragen: "Oma, pakje openmaken?". En met 3 grootouderparen is er wel het een en ander uitgepakt!

Behalve speelgoed en wat kledingsetjes (Mama was er blij mee) was ik bezig met een crazy quilt. De vrijdag voor de verjaardag vond ik hem toch eigenlijk niet zo mooi afgewerkt en heb ik hem weer helemaal uit elkaar gehaald. Ben nieuwe zijde in lichtere kleuren gaan kopen en ben weer vooraan begonnen. Dus....hij was niet af. Maar goed, het kind heeft het toch niet in de gaten. Ben nu bezig met het afwerken.

Saraquilt_4

 

We hebben lekker buiten in de zon gezeten en ik ben zowaar een beetje verkleurd.

Inmiddels ben ik begonnen met de tabletten. Ben erg benieuwd hoe dat gaat lopen. Vrijdag ging het allemaal perfect maar vanochtend kreeg ik enorme maagpijn. Lief kon maagpijn niet terugvinden op de bijsluiter. Ik ga er maar van uit dat het iets anders is geweest. Later is het weer gezakt. Had wel een uurtje of zo liggen slapen. Nou ja, wat slaapt dat lijdt niet, toch?

 

22-05-08

Morgen

na het ontbijt begin ik met de chemokuur in tablet vorm. Vanmiddag belde de arts van het Daniel den Hoed. Het eiwit was niet aangetroffen op het weefsel. Het lab heeft het er bij laten zitten en ze bood hiervoor haar excuus aan. Zij kan het ook niet helpen en het heeft weinig zin om nog boos te worden. Ben "blij" dat het nu bekend is.

Xeloda moet worden ingenomen met een volle maag, in ieder geval binnen 30 minuten na het eten. Ook moet er minimaal 10 uren tussen 2 innames zitten. Iedere dosis bestaan uit 4 nogal forse tabletten. Dat wordt dan vroeg ontbijten (voor onze doen dan) en laat eten in de avond.

Een kuur bestaat uit 14 dagen 2 x 4 tabeltten en dan een week rust. Hoe het allemaal gaat lopen? Geen idee, ook hier kent men de nodige bijwerkingen. En nu net mijn haartjes zo leuk aan het groeien zijn zullen die ook wel weer verdwijnen!

Het bezoek aan de apotheek leverde slechts een hoeveelheid op voor 4 dagen. De rest moest nog besteld worden. Kan tot maandag vooruit. Maar ze hebben beloofd dat het morgen in huis is.

Tussen haakjes: de prijs van één kuur is € 413,00 en ik moet er 8 hebben. Tel uit je winst. Weet zeker dat de zorgverzekeraar heel blij is met mijKnipoog.

Daarbij komen ook nog medicijnen bij om eventuele misselijkheid tegen te gaan. Heb nog niet gekeken wat daar de prijs van is.

Anyway, we kunnen starten! In de hoop dat het aanslaat en de tumorgroei doet stoppen en verminderen. Dan krijg ik ook weer wat meer lucht. Dat is momenteel niet echt best.

23:18 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: tabeltten, xeloda |  Facebook |

Nog steeds wachten

Ondertussen is het 22 mei. Het gesprek met de arts in het Daniel den Hoed was 6 mei j.l. Ieder moment kon de uitslag van het onderzoek binnen zijn. Het is nog steeds niet binnen!Schreeuwen.

Gisteren net zolang gezocht in folders en zorgdocumentatie totdat ik een telefoonnummer had gevonden waarvan ik hoopte dat ik bij de juiste persoon terecht kwam. En jawel, ik vermoed de secretaresse gevonden te hebben. In ieder geval het lab was nog niet over de brug gekomen.....nogmaals grrrrrr.......

Maar vandaag, ja echt vandaag komt de uitslag. Eerst zien en dan geloven!

 

10:08 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: uitslag |  Facebook |

19-05-08

Gggggrrrrr.....

De laatste paar dagen heb ik nogal last van een kort lontje. Alles en (bijna) iedereeen moet het ontgelden. Niets deugd en er zijn uitsluitend tegenvallers. Nou ja, dat zal wel niet echt, maar in mijn belevingswereld wel.

Ik word redelijk kribbig over de gang van zaken met dat Her2neu (heb het in vorige blogjes verkeerd gespeld) eiwit wat wel of niet aanwezig zou zijn op de tumoren. Vorige week dinsdag werd ik gebeld dat het onderzoek nog niet was afgerond. Donderdag werd ik met dezelfde boodschap gebeld. Vrijdag was ik niet thuis en natuurlijk werd er gebeld. Omdat het een afgeschermd nummer is, kan je ook niet terugbellen. Vrijdag 16.00 uur, telefoon: Daniel den Hoed over de uitslag. De telefoonmaatschappij en tevens internetprovider (@home) vond het nodig om op dat moment wegens werkzaamheden (vermoeden we) de verbindingen te verbreken......ggggrrrrrr. Geen contact meer mogelijk.  Dus het weekend mijn ziel in lijdzaam bezitten (nou ja, vandaar ook dat korte lontje).

We hadden het recept niet afgegeven bij de apotheek. Eerst maar wachten wat het zou worden. Eenmaal afgehaalde medicijnen worden niet meer retour genomen. Dus dan zit je met 112 tabletten, die waarschijnlijk knap duur zijn en waar je niets meer mee kunt doen.

Enfin vanochtend vóór half 9 werd er al gebeld door Daniel den Hoed. Wachten met de tabletten. Er moest eerst nog een "kleuring" gedaan worden en het vorige ziekenhuis had de benodigde weefsels laat op gestuurd. Die waren er pas op vrijdagmiddag. Zou nu is het weer wachten geblazen.....zit hier een patroon in? Wachten, wachten , wachten , geduld oefenen enz.

arts
In ieder geval morgen, dinsdag, belt de arts zelf weer en hebben ze de uitslag. Morgen weet ik wat het gaat worden.

Dan zal de boze bui ook wel weer over zijn.

 

 

12:25 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: boze bui, her2neu, kribbig |  Facebook |