17-06-08

Avontuur op Ebay

Ben al een aantal jaren geabonneerd op Amerikaanse mailinglijsten met als onderwerp Crazy quilten. Een van die leden zendt regelmatig links naar de lijst met adressen van antieke Crazy quilts die op Ebay te koop te staan.

Ik ga altijd even kijken en soms loop het water uit de mond, zo mooi. Maar bieden? Nee, dat heb ik nooit aangedurfd. Maar een paar weken terug kreeg ik van Lief een link, ja die is ook geïnteresseerd in deze zaken, en die heb ik een paar dagen in de gaten gehouden. Ik zag dat er niet op geboden werd. Waarom niet? Geen idee. Heb toch sterk de indruk dat er minder geboden word op dit moment. Men heeft in Amerika kennelijk andere behoeften op dit moment.

Anyway, ik dacht laat ik de gok maar eens wagen. Overbieden ze me dan jammer. De laatste minuten heb ik het met hartkloppingen in de gaten gehouden :>)).

Heel slecht als je stressgevoelig bent. Maar hij was van mij. Dus betaald en dan maar afwachten wanneer het wordt bezorgd. Nou gisteren was het zover. TNT aan de deur met een groot pakket. Omdat we op dat ogenblik even met andere dingen bezig waren drong het niet tot ons door wat er in die doos zou zitten.

"U moet wel betalen hoor". "Betalen waarvoor?" "Ja, invoerrechten". "Invoerrechten, waarvoor, ik heb niets besteld in Amerika".

Jawel dus, de antieke quilt. Damn.......bijna nooit betaal ik invoerrechten als ik iets bestel in Amerika. Maar dit is nu de derde maal dat ik in de zomerperiode word betrapt>:((.

Het is gewoon pecht hebben, je weet niet wanneer er iets niet doorheen glipt. Enfin, betaald moest er worden. Maar het is helemaal de moeite waard. In onze ogen is die iedere cent die ik ervoor betaald heb waard. Nou, dan lig er toch niet wakker van dat je invoerrechten moet betalen?

Blogfoto

De quilt is gedateerd op 30 noven 1901. Er staan conventielintjes in met allerlei data. Heel leuk om te zien. Sommige stukjes zijn wat vergaan, maar ja wat wil je als je die leeftijd hebt. We vinden het een goede aankoop!

BTW de arts van het Daniel den Hoed heeft vanmiddag gebeld met de uitslagen van de bloedwaarden. Witte bloedlichaampjes weer helemaal op peil. Keurig. Rode bloedlichaampjes deden het ook goed. Iets minder dan de witte maar meer dan voldoende. Dus nu zijn we weer op weg met de tweede kuur. We gaan ervoor.

21:00 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: antieke quilt, invoerrechten |  Facebook |

Commentaren

hei, ja, ebay en de laatste minuten van een veiling, soms heel slecht voor het hart, heb het ook al meegemaakt!
goed zo van de witte en rode bloedlichaampjes! succes met de tweede kuur

Gepost door: inge | 17-06-08

Mooie quilt Dita, pech dat je invoerrechten moest betalen. Van wie zijn de handjes achter de quilt, grappige foto. Groetjes Dorien

Gepost door: Dorien | 18-06-08

Ben een tijdje niet komen bijlezen. Nu even 'tijd' en 'zin' gevonden. Leuke quilt dat je daar gevonden hebt Dita, allée gevonden?.....
Nog een hele fijne avond

Gepost door: anita | 18-06-08

Hele mooie quilt hoor,eentje om te koesteren.
En fijn te horen dat de uitslagen de goede kant op gaan.Succes met de 2de kuur.
We blijven hier voor je duimen hoor.

Gepost door: katrien | 19-06-08

De commentaren zijn gesloten.