07-07-08

Herinneringen deel 2

Tijdens de behandelingen van de borstkanker in 2004 had ik me voorgenomen om mezelf met een reisje naar de USA te belonen na afronding van die behandelingen. En eind augustus was het zover. Vriendin Madwoman had ondertussen een driedaags workshop geboekt in Detroit.

Dus na aankomst in Conniticut een paar dagen rondgehangen om bij te komen van de vlucht en dan in twee etappes naar Detroit. De eerste was naar Pitsburgh PA. Daar woont weer een andere vriendin en daar hebben we overnacht. De volgende dag richting Detroit Michigan. Hele stukken langs het Erymeer gereden. Zo onvoorstelbaar groot. Niet te bevatten.

In Detroit aangekomen ontmoetingen met vrouwen waarvan ik uitsluitend de namen kende. Maar zo leuk...... en als je uit Europa komt bent je al vlug "het snoepje van de week".

We kregen een driedaagse workshop met Carole Samples. Zij heeft jaren oude antieke CQ bestudeert en al die steekjes opgetekend en een boek erover geschreven. We hebben geleerd om steekcombinatie te ontleden zodat we die ook zelf konden maken. Heel leerzaam, gezellig en nuttig. Alleen het contact al met die andere vrouwen.

Vanuit Detroit weer terug naar Pensylvania. We hebben daar een aantal dagen rondgezworven en allerlei kleine dorpjes bezocht zoals "Dove in hand"en "Intercourse". Oorspronkelijk waren dat pleisterplaatsen voor de postkoetsen. In de loop van de jaren ontstonden daar kleine dorpjes.downtownlanc_member

We hebben heel veel winkels bezocht. We zijn in de hoofdstad Lancaster naar het museum geweest. Je kijkt je ogen uit. Zulk mooi werk. Heel sober, maar geweldig gemaakt en schitterend quiltwerk. Genieten mensen.

Natuurlijk hebben we de winkels bezocht en de nodige stofjes aangeschaft. Tegen die prijzen kun je geen "nee" zeggen. Bij vertrek was mijn koffer zo vol dat ik even heb gedacht, die springt onderweg open! Is gelukkig niet gebeurd.

Terug uit Pensylvania nog een aantal dagen nodig gehad om bij te komen. We hadden meer dan 3000 mile gereden. En natuurlijk moesten we ook een bezoekje brengen aan de "Walmart"winkel. Is ook een ervaring op zich!

Na twee weken rondrennen weer terug naar huis. Niet uitgerust, maar wel weer opgeladen om aan het werk te gaan na 8 maanden ziekteverlof!

18:13 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: amish, herinneringen, lancaster |  Facebook |

Commentaren

Aaah dat was smullen! En binnenkort mag je weer! Olééééé

Gepost door: Yvonne aka sommeke | 07-07-08

Dat zal wel een fijne ervaring geweest zijn!
Pittsburgh zeg je? Daar wil ik de komende maanden ook eens naartoe. Onze zoon z'n vriendin is van pittsburgh.
Hoe gaat het nu met jou Dita?? Al aan 't voorbereiden voor de komende reis??
Liefs en groetjes,

Gepost door: Lucretia | 08-07-08

Reisplannen? Hallo Dita,
hoe gaat het nu met jou? als ik je verslag lees van je reizen dan heb je wel erg genoten hé?
En hele oprechte dank voor je bezoekjes en steun!

heel veel liefs,
Claudine

Gepost door: Claudine | 09-07-08

hoi Dita,

heel veel plezier he in Amerika!!!

Gepost door: ria spaans | 10-07-08

Fijne vakantie Dita!! Enjoy!!!!

Gepost door: Lucretia | 12-07-08

Hallo, Dita, ik heb nu net pas je blog ontdekt, helemaal leuk!! Ga heel gauw alles lezen.
Hartelijke groeten,
Debbie

Gepost door: Debbie ""Zeebregts" | 12-07-08

De commentaren zijn gesloten.