30-06-08

De laatste

vier van de 112 chemopillen zitten erin! Nu weer aan het opbouwen.

Het ging niet echt lekker vandaag,maar na een drukke dag stort ik altijd een beetje in.

Partner van Kleine Broertje vierde haar verjaardag met een BBQ met familie en vrienden. Heel gezellig, lekker gegeten, gedronken en geklept. Maar dat moet ik de volgende dag een beetje bezuren. Teveel mensen om me heen, teveel drukte en het gaat ook druk worden in mijn hoofd. Onvermijdelijk komt dan de terugslag de volgende dag. Gewoon heel moe! Heb bijna 2,5 uur liggen slapen en eigenlijk nog niet bijgekomen. Maar ala, het was leuk en was gezellig.

Heb ook een fijn gesprek gehad met Neefje van 23. Hij vertelde me dat hij het moeilijk vindt om te vragen hoe het met me gaat. Heb hem duidelijk gemaakt, dat iedereen alles aan mij mag vragen. Ik ben daar altijd heel open in geweest en zal dat ook blijven.

 

22:09 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bbq, chemopillen, neefej |  Facebook |

28-06-08

Dag 11, tweede kuur

Zo langzaam aan zijn we de tweede kuur aan het afronden. Na vandaag nog 3 dagen en dan is het voor deze keer gedaan. Er volgen dan minimaal 2 rustweken en misschien wel 3. Moet dit maandag overleggen met Daniel den Hoed.

Hoop dat de bloedwaarden goed zijn. Heb het idee dat de rode bloedlichaampjes niet helemaal up to date zijn. Ben erg moe. Niet genoeg rode lichaampjes betekent ook niet genoeg zuurstof in het bloed, nodig om actief te zijn. Dat zal wel bij trekken in de loop van de komende 2 weken.

Het is een beetje een mengelmoesje van goede en slechte dagen geweest. Wat er nu precies slecht was? Zou er niet de vinger op kunnen leggen. Een algemeen gevoel van onbehagen, niet lekker in het vel, kribbig en kortaf........ Mag hopen dat dat allemaal bijtrekt de komende tijd.

We kijken nu uit naar de reis naar de USA. Lijstjes gemaakt van wat er allemaal in de koffer moet. Omdat ik ook workshops ga volgen moeten er ook naaispullen in. En als dan de koffer door de scan gaat wordt die er gegarandeert uitgehaald en open gemaakt. De laatste twee keer naar de USA is me dat op zowel de heen- als de terugreis gebeurd. Ze halen er niets uit, dat niet. Ze stoppen er iets in, n.l. een kaartje dat US Customs de koffer heeft geopend en gecontroleerd. Het idee dat ze in mijn kleding en wasgoed (die ik trouwens in een plastic zak doe met als opschrift "underwear") vind ik niet echt prettig. Maar het is niet anders. Hetzelfde is dat je de koffer niet op slot mag doen. Ik heb begrepen dat het allemaal nog gekker wordt de komende tijd. Dat je van te voren via Internet al je verblijfgegevens moet doorgeven. In ieder geval de eerste stop na aankomst. Ze vragen niet waar je verder naar toereist.

We nemen het maar zoals het komt. Boos worden heeft geen zin en verpest alleen maar je humeur. Genieten, dat is het sleutelwoord.

11:17 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-08

Toen was geluk nog heel gewoon.......


Vandaag over 2 weken vertrekken Lief en ik naar Omaha (USA). We gaan de Crazy Quilt Conference bijwonen. Die wordt georganiseerd door Nancy Kirk van de Crazy Quilt Society. Het is een bijeenkomst van vrouwen die allemaal gek zijn van crazy quilten.

Vorig jaar waren we daar ook. Niet bewust van al het onheil dat boven onze hoofden hing. Heel vrolijk op pad. Lekker gewerkt, geklets en gegeten. En natuurlijk shoppen. Het is zo dat al die leuke dingen die je daar kunt kopen hier bijna niet verkrijgbaar zijn . Ik heb ze tenminste nog niet gevonden.

Hier wat sfeerbeelden:

Op een van de avonden wordt er een z.g.promdress gehouden. Ze brengen allemaal jurken mee (avondjurken, bruidskleding etc) die worden op tafels gelegd en ieder mag om de beurt een stuk afknippen. Zo kom je dus aan een gevarieerde collectie stofjes. Crazyquilters hebben niet zoveel stof nodig voor een werkstuk. Van tevoren wordt er een klein toneel stukje opgevoerd met al verknipte kleding. Ik mag daar ook ieder jaar aan meedoen. Omdat het er na uitzag dat ik dit jaar niet aanwezig zou kunnen zijn, zouden ze de tiara die ik hier op het hoofd heb ronddragen>:)).

Gekke meiden

Martha Green geeft ook workshops en ik heb geboekt voor drie dagen bij haar. Is een uitermate gek mens met veel verhalen. Ze is doofstom maar je merkt het niet aan haar. Wij weten ondertussen dat je haar moet aankijken als je iets wilt zeggen. Ze maakt quilts met heel veel details. Bijna niet te fotograferen. Je moet ze echt zien en dan blijf je kijken.

Martha Green

Dit is het hotel waar we verblijven en ook de bijeenkomst wordt gehouden

Hotel

De zitkamer van de suite:

zitkamer hotelkamer

De keuken en de slaapkamer:

keuken hotelkamer

slaapkamer

Ook wordt er een "silent auction" gehouden. Dat wil zeggen dat je een voorwerp doneert en  er een beschrijving bijgeeft. Er staat een papieren zak bij en daar kun je je bedrag wat je kwijt wil voor het voorwerp in deponeren. Je weet nooit wat men biedt. Dus als je persé iets wil hebben dat biedt je hoog.

silent auction

Ach.....trip down Memorylane........

Kijk zo uit naar deze dagen.

24-06-08

Help

Heb hulp nodig......om e.e.a. reden verwar ik de maanden juli en oktober. Juli en oktober? maar er zitten 3 maanden tussen.

Weet het ook niet. zodra ik een datum in juli wil afspraken rolt er zonder mankeren het woord oktober uit de mond. En ik hoor het zelf niet eens. Wat is dat toch? Ontkenning van de komende periode? Hersenverweking? Of zo iets dergelijks.

Is maar goed dat Lief naast me zat bij het boeken van de vliegtickets. Hadden we mooi staan kijken in oktober!

20:46 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: juli, oktober, hulp |  Facebook |

23-06-08

Tweede kuur, dag 7

Het is toch echt geen kwestie van even doen. De hele week is het al op en af. Vannacht slecht geslapen. E.o.a. spiertje in de rug heeft behoorijk zitten vervelen. Plus het feit dat ik zo ongeveer ieder uur gebruik moest maken van de badkamer. Nu grenst die aan de slaapkamer dus dat is wel erg makkelijk. Omdat ik redelijk wankel op de hoefjes sta heb ik ook iedere keer Lief wakker moeten maken. Nou ja, moeten, ik durfde gewoon niet in mijn eentje. Ben als de dood om te vallen! Dus van slapen is niet veel gekomen.

Heb dan ook het grootste deel van de dag slapend doorgebracht. Wat natuurlijk ook wel rustig is voor de omgeving. Want ik kan behoorlijk mekkeren als het niet naar de zin gaat.

De eetlust is zo..zo... Een kopje soep gaat er wel in, maar aardappels? Eh...nee, doe maar niet. Stukje vlees? Klein stukje dan. Groenten? Vooruit dan. Brood smaakt ookt niet meer. En afgelopen zaterdag was het nog heel lekker brood. Ik denk dus dat het aan mij ligt. Smaak is verandert door de chemo. Een geluk heb ik (en nu even afkloppen) dat de slijmvliezen in de mond het nog steeds goed houden. Als dat fout gaat lopen zijn we verder van huis.

Ons tuintje (ja is maar heel klein) is wel een vogelparadijs. Mussen, merels, meesjes en helaas ook eksters hebben hem gevonden. We voeren dus iedere dag. En ze zijn dol op stukjes kaas, fruit, broodkruimels, sesamzaadjes en pasta (zonder de saus). Gistermorgen vonden we een merellijk zonder hoofd. Het nestje dat ze had was ook leeg. We vermoeden dat een ekster dat heeft leeg geroofd en dat die ook de dader is van de brute merelmoord. Ach ja, such is life, denken we dan maar.

 

22:14 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dag 7, merelmoord, eetlust, slapen |  Facebook |

21-06-08

Tweede kuur, vijfde dag

Het gaat weer beter. Ben de weerzin weer te boven. Om de misselijkheid te bestrijden ben ik toch maar weer begonnen met de Primperan. Ook het eten ging er weer goed in. Gerwicht verliezen is geen optie. Hoewel er toch weer een kilo af is :>((.

sport1

Het voetballen heb ik aan mij voorbij laten gaan. Ik kan niet tegen de spanning. Ja, lach maar....kan er ook niets aan doen. Aan de computer zittend hoor ik vuurwerk afgaan. Dus een doelpunt voor de Nederlanders.  Hoor ik nu op Radio Donna dat het 2-1  is geworden. Nou ja, wie had ooit gedacht dat ik nog eens over voetballen zou bloggen!

Correctie: heb e.e.a. aangepast. Was verkeerd geïnformeerd:>)). Het is uiteindelijk 3-1 geworden (zoals waarschijnlijk in heel de wereld inmiddels bekend).

20-06-08

Tweede kuur. derde dag

Zo, dat gaan we weer even doen! De tweede kuur! Maar de derde dag verliep niet zo feilloos als ik zou willen. Moe. Misselijk en het eten ging in een pijlsnel tempo door het lichaam om het aan de andere kant weer te verlaten (netjes uitgedrukt, toch?). Eigenlijk wil ik niet eten, maar ik moet. Moet de pillen slikken op een volle maag, dus niet eten is geen optie. En Lief die zo z'n best doet om iets lekkers voor me klaar te maken.kok28

Wat zou je willen hebben? Wat kan ik voor je klaar maken? Niets eigenlijk. Brood is op het moment het lekkerste.

medicijn2

Met veel moeite vanmorgen de 4 pillen naar binnen gewerkt. In de krant stond vorige week een artikeltje over het accepteren van een behandeling. Het ging eigenlijk over sporters, maar telt ook voor andere mensen en patienten. Als je de behandeling zonder morren accepteer en het met een positieve instellingen ondergaat, zou het beter werken als dat je er negatief tegenover staat. Lief had dat ook gelezen en ik werd er mee om de oren geslagen>:((.

11:38 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: eten, positief, pillen |  Facebook |