17-06-08

Avontuur op Ebay

Ben al een aantal jaren geabonneerd op Amerikaanse mailinglijsten met als onderwerp Crazy quilten. Een van die leden zendt regelmatig links naar de lijst met adressen van antieke Crazy quilts die op Ebay te koop te staan.

Ik ga altijd even kijken en soms loop het water uit de mond, zo mooi. Maar bieden? Nee, dat heb ik nooit aangedurfd. Maar een paar weken terug kreeg ik van Lief een link, ja die is ook geïnteresseerd in deze zaken, en die heb ik een paar dagen in de gaten gehouden. Ik zag dat er niet op geboden werd. Waarom niet? Geen idee. Heb toch sterk de indruk dat er minder geboden word op dit moment. Men heeft in Amerika kennelijk andere behoeften op dit moment.

Anyway, ik dacht laat ik de gok maar eens wagen. Overbieden ze me dan jammer. De laatste minuten heb ik het met hartkloppingen in de gaten gehouden :>)).

Heel slecht als je stressgevoelig bent. Maar hij was van mij. Dus betaald en dan maar afwachten wanneer het wordt bezorgd. Nou gisteren was het zover. TNT aan de deur met een groot pakket. Omdat we op dat ogenblik even met andere dingen bezig waren drong het niet tot ons door wat er in die doos zou zitten.

"U moet wel betalen hoor". "Betalen waarvoor?" "Ja, invoerrechten". "Invoerrechten, waarvoor, ik heb niets besteld in Amerika".

Jawel dus, de antieke quilt. Damn.......bijna nooit betaal ik invoerrechten als ik iets bestel in Amerika. Maar dit is nu de derde maal dat ik in de zomerperiode word betrapt>:((.

Het is gewoon pecht hebben, je weet niet wanneer er iets niet doorheen glipt. Enfin, betaald moest er worden. Maar het is helemaal de moeite waard. In onze ogen is die iedere cent die ik ervoor betaald heb waard. Nou, dan lig er toch niet wakker van dat je invoerrechten moet betalen?

Blogfoto

De quilt is gedateerd op 30 noven 1901. Er staan conventielintjes in met allerlei data. Heel leuk om te zien. Sommige stukjes zijn wat vergaan, maar ja wat wil je als je die leeftijd hebt. We vinden het een goede aankoop!

BTW de arts van het Daniel den Hoed heeft vanmiddag gebeld met de uitslagen van de bloedwaarden. Witte bloedlichaampjes weer helemaal op peil. Keurig. Rode bloedlichaampjes deden het ook goed. Iets minder dan de witte maar meer dan voldoende. Dus nu zijn we weer op weg met de tweede kuur. We gaan ervoor.

21:00 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: antieke quilt, invoerrechten |  Facebook |

16-06-08

Crazy werk

Juni 2007 ben ik op uitnodiging van  Katrien http://scrappatch.web-log.nl/ een dagje naar Koksijde geweest voor een workshop crazy quilten. Ze had ook een aantal vriendinnen uitgenodigd. Het was en leuke maar ook vermoeiend dag. (We hadden nog geen flauw vermoeden van wat er met mij aan de hand was).

Katrien is heel enthousiast geworden en heeft zich aangemeld bij een site waar crazy hartjes worden geruild. Deze hartjes komen van overal uit de wereld. Omdat ik het zo leuk vond en vind dat ze zo enthousiast is heb ik er ook een paar voor haar gemaakt.

100_0828_hartje rood

Dit rode hartje vind ik persoonijk het mooist. Heb ook nog een groen gemaakt:

100_0833_hartje groen

Dit zijn kleine werkjes waar eigenlijk nog veel tijd in gaat zitten. Maar ook heel dankbaar.

Ben later ook nog in Frederiksoord geweest. Eenmaal voor een workshop crazy quilten en eenmaal voor een workshop zijde lint borduren. Naar aanleiding van de open dagen, gehouden in augustus 2007, heb ik nog één keer een dag workshop gehouden hier thuis. Dat was ook de laatste keer. Zo af en toe doe ik nog een dagje of een paar uur voor quiltvriendinnen. Maar helaas niet meer structureel.Kan het even niet aan.

21:00 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: crazy quilten, workshops, zijde lint |  Facebook |

15-06-08

weekend weer bijna over.....

Raar weekend geweest. Een deel van mijn leuke plannen heeft niet door kunnen gaan. Maar degene met wie we de afspraak hadden baalt harder dan wij.

Aan de andere kant was er zaterdag een kaart van een lieve quiltvriending uit Capelle aan de Ijssel. En zo'n papieren knuffel doet ook goed en verzacht het leed een beetje.

Vanmiddag naar de zoon van Lief geweest om zijn verjaardag te vieren. Kwart voor acht weer thuis en dan ben ik eigenlijk afgebrand. Mis dan echt mijn middagdutje :>)) Ben nu eenmaal een slaapkop!

Dus al met al een beetje raar weekend. Maar we beginnen weer fris aan de nieuwe week. Dinsdag a.s. het begin van de tweede serie chemotabletten. Het schema is iets aangepast om de vakantie in de USA te kunnen houden. Vind het zo fijn dat ze met je meedenken en van alles doen om het zo makkelijjk mogelijk te maken. Hoed af voor Den Hoed!

20:40 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-06-08

Wat een dag....

Dinsdag is toch niet zo vlekkeloos verlopen als men zou wensen. Terugkomende uit Rotterdam, via omweg want Lief wilde naar een auto gaan kijken, bleek ik toch een temperatuur te ontwikkelen. Getzie.....kunnen we niet gebruiken.ziek3

Eetlust was uit wandelen, moest er niet aan denken. Lief heeft in z'n eentje zitten eten. En ik...ik heb liggen slapen. Ben wakker geworden, temperatuur gemeten (38,4) begon in de gevaren zone te komen. Bij hoger dan 38,5 bellen naar het ziekenhuis. Lief zag zich al midden in de nacht naar Rotterdam rijden! Ben naar bed gegaan en als een blok in slaap gevallen. Niets meer gehoord. Om 4 uur wakker geworden, nog een keer gemeten and low and behold gezakt naar 36.4. Heb het gewoon weggeslapen!

De andere morgen gewoon weer fit als een hoentje. Nu ja, zo fit als bij mogelijk is. Weer lekker gegeten en Lief weer helemaal gelukkig.eten100

Het kan verkeren! Geen peil op te trekken. Zag al mijn leuke plannen voor het weekend al in het water vallen. Plus dat ik vandaag heb afgesproken met 2 quiltvriendinnen. En dat is ook altijd heel leuk. Maar alles kan gewoon doorgaan. Denk dat ik er aan moet wennen dat er af en toe een dipdagje tussen zit.

11:54 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: koorts, eten, slapen |  Facebook |

10-06-08

Rotterdam

Vanochtend o 08.30 uur vertrokken naar Rotterdam. De afspraak was 10.30 uur, maar ja, ik ben dan een soort stresskip! Ben liever een half uur tevroeg dan 5 minuten te laat. Gearriveerd om goed 09.30 uur, maar het parkeren van de auto had ook nog 20 minuten in. Parkeren is een crime!

Om 10.35 uur werden we naar binnen geroepen. Valt niet tegen.  Hoe is het nu met mij? Valt nog weinig van te zeggen. We hebben pas één kuur gedaan en je kunt niet verwachten dat dan alles is opgelost. Omdat ik de laatste twee dagen niet lekker in mijn vel zat (de bijwerkingen beginnen zich te manifesteren) heb ik een paar dagen uitstel gekregen voor de volgende kuur. Die begint nu 17 juni a.s. Heb last van moeheid, kortademigheid, geen eetlust en koorts. Koorts moet goed in de gaten worden gehouden. Temperatuur mag niet boven 38.5 komen. Zit 's avond rond 38.1 en vanmiddag na thuiskomst 37.7. Te hoog!arts004

Het aanprikken van de Port-a-Cath is niet gelukt. Gaat waarschijnlijk ook niet meer lukken. Dus 2 keuzes: kijken onder röntgendoorlichting hoe dat die zit of gewoon eruit halen en dan in de aders prikken. Wat heel niet leuk is.

A.s. donderdag belt de arts om de bloedwaarden door te geven (vooral de witte bloedlichaampjes) en dan even bespreken wat er gaat gebeuren.

vakantie17
En dan het goede nieuws. Heb toestemming gekregen om naar Amerika te gaan! Ze stelt de 3e kuur dan even uit. Wat kennelijk geen probleem is en dan kan ik een goede periode lekker op vakantie! Ben helemaal blij.

Wat fijn als ze met je willen meedenken. Mocht het niet in orde zijn geweest dan had ik het hele verhaal uit mijn hoofd gezet. Maar nu, nu gaan we ervoor.

08-06-08

Weekend

Vrijdagavond belde broer uit Duitsland. Of we thuis waren het weekend? Ze wilde graag op bezoek komen. Zaterdag waren we wel thuis, maar zondag hadden we de brunch voor de 65e verjaardag van de broer van Lief. Maar geen probleem, gewoon komen op zaterdag en blijven slapen (we hebben een mooie logeerkamer met badkamer) en dan kun je zondag vertrekken wanneer je wilt. Zolang je de deur maar goed achter je dicht maakt!

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een heel leuke zaterdag gehad. Zijn weer helemaal bijgepraat en de familiebanden zijn weer verstevigt. Ook belangrijk!

Zondag de brunch. Veel mensen en veel lekker eten. Helaas liet de trek mij in de steek. Jammer genoeg. Met een kop soep en een broodje was het voor mij gedaan. Niets van al het andere lekkere naar binnen gewerkt.:>))

We houden het nog wel een keer tegoed.

Verder gaat het redelijk goed met mij. Ben wel moe en het is op het moment veel bank hangen, maar dat zal ook wel weer over gaan.

21:41 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: brunch, broer, duitslnd, bank hangen |  Facebook |

06-06-08

Over ditjes en datjes

Niets spannends meer gebeurt hier. De rustweek van de chemopillen is vandaag ingegaan. En het rare is, dat terwijl, ik 2 weken nergens last van heb gehad, het vandaag in de ingewanden begint te rommelen. Heb al diverse malen een sprintje moeten trekken naar de badkamer!

A.s. dinsdag naar Rotterdam voor controle. Moet nog uitvinden wat dat precies inhoud. In ieder geval bloed prikken en controleren of de waardes in orde zijn voor de volgende ronde. Men gaat ook proberen of de Port-a-Cath weer bruikbaar gemaakt kan worden. De arts is er niet van overtuigd dat die inderdaad gekantelt is. Mocht dat niet zo zijn dan wordt die schoongespoten en is weer bruikbaar voor een eventueel infuus, maar ook om bloed uit te halen.

Gisteravond naar een concert geweest van kandidaten eindexamen zang en muziek. Echtgenoot van Vriendin deed ook examen (is een bariton) en is geslaagd. Het was een leuke bijeenkomst met trotse kandidaten, ouders en vrienden. De meeste kandidaten zijn nog jong, maar Echtgenoot van Vriendin is al ouder. Heeft wel altijd gezongen maar is op latere leeftijd pas begonnen met zangles.

Sara's crazy quilt is op de binding na, helemaal klaar. Heb de border doorgepit. Moet alleen nog beslissen welke kleur de binding gaat worden. Rose of blauw. Weet het nog niet.