03-06-08

Onweer en bliksem

Nee, niet hier in huis, maar buiten. Onweersbuien, bliksem, wind en regen. Was ook bijzonder benauwd gisteravond. Zo'n avond waarop je maar een beetje rondhangt op de bank, een draadje quilt, achter de PC gaat zitten en die toch uit moet zetten, een boekje leest, de krant nog een naleest. Misschien heb ik de puzzel nog niet opgelost? Oh, het cryptogram moet nog gebeuren. Maar de loomheid in mijn hoofd wil niet plaats maken voor flitsende, heldere gedachten. Geen idee wat ze met de omschrijving bedoelen! Nou ja, dan niet. Morgen weer een nieuwe en misschien lukt het dan wel.

Het losbarsten van de regen deed goed. Het werd al weer een stuk frisser. Ben benieuwd wat voor weer het nu wordt.

Het tochtje naar Lochchristie heeft een naar staartje gekregen. Auto is in de garage aan de computer gehangen. Kennelijk zit er in auto's een boordcomputer en die twee hebben dan samen een goed gesprek. Uitslag van het gesprek was niet zo best. Wat het precies inhoudt? Geen idee. Gelukkig snapt Lief het wel. Maar het komt er op neer dat er een forse reparatie aan zit tekomen. Daar zitten we niet echt op te wachten. Reparatie nog daar aan toe, maar het idee dat het misschien weer kan gebeuren, en het dan misschien niet zo goed afloopt is een stuk minder.

Inmiddels zijn we aangekomen bij dag 12 van de chemokuur. Tot op heden gaat het allemaal heel goed. Geen last van nare bijwerkingen. Misschien wat minder eetlust, maar niet verontrustend. Zou het spul dan wel doen wat het zou moeten doen? Ik bedoel geen bijwerkingen, geen werking? Of zo iets? Nou ja, we zien wel. Nog 2 dagen slikken en dan zijn we toe aan de rustweek. Kijk er al naar uit!

11:05 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: regen, pillen, onweer, bliksem, auto pc, slikke |  Facebook |

01-06-08

Dag 9 en 10 van de pillenkuur

Het is net zoals bij het weer. Soms zonnig, soms buiig en soms met onweersbuien. Nou, past perfect bij mijn humeur!weer

Heb geen last van vervelende bijwerkingen, ben alleen enorm moe. Geloof dat ik de hele dag kan slapen. Gisteren was een topdag. Zijn gezellig uit eten gegaan met vrienden. Ik vermoed dat ik beter mijn energie moet doseren. Niet alles willen doen op een goede dag.

Vanochtend is Jongste Zoon met Vrouw en kinderen op bezoek geweest. Oudste kleinkind bracht zijn rapportboek mee. Hij heeft goed zijn best gedaan en gaat naar groep 4. Het is al weer een hele knulyoungboomer

Natuurlijk moet een mooi rapport beloont worden. Hij kreeg een briefje van € 5,00 en zijn kleine broer (die ook z'n best had gedaan op de peuterspeelplaats) kreeg hetzelfde bedrag in muntjes. Muntjes? Is dat hetzelfde als een "bonnetje"?. Bonnetje? wat bedoelde hij daar nu weer mee. Aha...hij wilde ook een briefje. Kennelijk was hij bang dat hij niet hetzelfde kreeg als z'n broer. Maar, helaas voor hem niemand die nog "bonnetjes" in z'n portemonnee had. Uiteindelijk heeft hij de muntjes geaccepteerd. Had wel in de gaten gekregen dat het dat was of niks.

Kieinkind (4) en Oma (64) hadden een kort lontje vandaag. Kind wilde kappertje spelen met Oma. Prima, alleen ging hij nogal hardhandig te keer. Na twee waarschuwingen was het genoeg en Oma ontplofte  

Kind boos en ook hij ontplofte.puppi00285Hij pakte zijn spullen in en liep naar buiten. Gelukkig is hij het weer zo vergeten. Kwam nog dag zeggen en ging weer opgeruimd naar huis.


 


 18:27 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: oma, opa, kleinkind, rapport, beloning |  Facebook |

30-05-08

Dag 8

Vandaag dag 8 van de tablettenkuur. Voelde me vanmorgen niet echt happy, maar ben toch naar de Bee gegaan. Er zijn een aantal vriendinnen die mij komen ophalen en weer thuis brengen. De techniek die er geleerd werd, was niets voor mij. Veel te ingewikkeld voor mijn duffe hoofd

Tussen de middag niets gegeten, alleen de gedachte aan eten, maakte dat ik een beetje misselijk werd. Heb vervolgens 2 uur geslapen en helaas, een temp ontwikkeld :>((.

Ben ik niet blij mee. Ik denk dat het nog van afgelopen maandag komt. Toen hebben we nogal in de kou en wind gestaan.

Vanavond maar op tijd naar bed. Hoop dat het morgen een stuk beter gaat!

16:10 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: temp, tabletten, dag 8 |  Facebook |

28-05-08

Auto en meer....

De auto is gistermorgen naar de garage geweest. Nee. niet de auto alleen....Lief heeft hem meegenomen. Maar tegenwoordig kan niets meer zonder afspraak. En de auto9
voiture moest aan de computer want zo konden ze niets vaststellen! Dus een afspraak gemaakt voor a.s. maandag. Het is wel zo dat we nu niet van de lange ritten durven te maken. Ja, zolang het in Nederland is zou het nog kunnen.

We zien wel a.s. maandag. Misschien is het  eenmalig nukkig gedoe geweest.

Ook nog een foto van het speldenkussentje dat ik van een Beebezoekster heb gekregen. Het is in de vorm van een bloem. De basis is een plastic dekseltje van een pot duo penottie o.i.d. Ook het patroontje meegekregen. Ga volgende week eens proberen of ik dat ook kan.Spelden

Ben bezig om de border van Sara's quilt door te pitten en het vordert gestaag. Hoop het toch volgende week helemaal af te hebben. Weet niet of ik hem wel kan afstaan! Vind hem zelf zo mooi. En trouwens er moet nog het nodige Show and Tell meegedaan worden :>))

Vandaag dag 6 van de tablettenkuur. Het staken van de primparan heeft geen kwaad gedaan. Heb vannacht goed geslapen en ben niet misselijk geweest. Het eten blijft ook best smaken. Ook vandaag is het hele dag al goed gegaan. Misschien zit het nu een keertje mee!

17:10 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: speldenkussentje, auto, primparan, eten |  Facebook |

27-05-08

So far, so good......

gesundheit39
Vandaag de 5e dag van de eerste kuur. De eerste 4 dagen heb ik geen bijwerkingen kunnen ontdekken en ik voel me heel goed. Heb dan ook besloten om de Primparan (het middel tegen misselijkheid) maar te laten staan. Kijken wat dat uithaalt.

Ben heel blij dat het tot op heden zo goed gaat. We zien wel waar het naar toegaat.

Maandag zijn Lief en ik naar een Quiltbee in Lochchristi geweest. Ik had de Belgische dames ontmoet op de Quilttentoonstelling in Veldhoven. Daar een afspraak gemaakt om de Bee te bezoeken en afgelopen maandag was het dan zover.

Lochchristi is ongeveer 135 km van ons vandaan en ligt in de buurt van Gent. Het verkeer op de weg naar Antwerpen en zelfs daar voorbij is een grote stroom van vrachtauto's. Gruwelijk gewoon.oldcar7
Maar ondanks de pech die we hadden (de automaat van de auto weigerde dienst en we konden met moeite van de 3e rijstrook naar de vluchtstrook komen) zijn we toch heelhuids gearriveerd. De auto had er heel even geen zin in, maar na een rustpauze deed hij het weer. Opluchting was hoorbaar door een diepe zucht die we slaakten!

De bee was heel leuk en gezellig. We werden zo hartelijk ontvangen en we hebben ervan genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Lief heeft een wandeling gemaakt en de omgeving verkend. Kan hem nog niet zover krijgen dat hij ook aan het quilten gaatLachend

10:47 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lochchristi, quiltbee, panne |  Facebook |

24-05-08

Sara

Sara 2007
Woensdag 21 mei was de 2e verjaardag van kleindochter Sara. Zij en haar ouders wonen in Baarn. Wie zien ze niet wekelijks , laat staan dagelijks. Iedere keer als we haar zien dan zijn we verrast. Ze groeit zo hard en ze praat als Brugman. Als ze een nieuw woord hoort wordt dat op haar harde schijf opgeslagen en ze gebruikt het in de juiste contaxt. Heel bijdehand kind. Al zeg ik het zelf.

Het concept van pakjes uitpakken was ook zo doorgrond. Als ze klaar was met één pakje kwam ze vragen: "Oma, pakje openmaken?". En met 3 grootouderparen is er wel het een en ander uitgepakt!

Behalve speelgoed en wat kledingsetjes (Mama was er blij mee) was ik bezig met een crazy quilt. De vrijdag voor de verjaardag vond ik hem toch eigenlijk niet zo mooi afgewerkt en heb ik hem weer helemaal uit elkaar gehaald. Ben nieuwe zijde in lichtere kleuren gaan kopen en ben weer vooraan begonnen. Dus....hij was niet af. Maar goed, het kind heeft het toch niet in de gaten. Ben nu bezig met het afwerken.

Saraquilt_4

 

We hebben lekker buiten in de zon gezeten en ik ben zowaar een beetje verkleurd.

Inmiddels ben ik begonnen met de tabletten. Ben erg benieuwd hoe dat gaat lopen. Vrijdag ging het allemaal perfect maar vanochtend kreeg ik enorme maagpijn. Lief kon maagpijn niet terugvinden op de bijsluiter. Ik ga er maar van uit dat het iets anders is geweest. Later is het weer gezakt. Had wel een uurtje of zo liggen slapen. Nou ja, wat slaapt dat lijdt niet, toch?

 

22-05-08

Morgen

na het ontbijt begin ik met de chemokuur in tablet vorm. Vanmiddag belde de arts van het Daniel den Hoed. Het eiwit was niet aangetroffen op het weefsel. Het lab heeft het er bij laten zitten en ze bood hiervoor haar excuus aan. Zij kan het ook niet helpen en het heeft weinig zin om nog boos te worden. Ben "blij" dat het nu bekend is.

Xeloda moet worden ingenomen met een volle maag, in ieder geval binnen 30 minuten na het eten. Ook moet er minimaal 10 uren tussen 2 innames zitten. Iedere dosis bestaan uit 4 nogal forse tabletten. Dat wordt dan vroeg ontbijten (voor onze doen dan) en laat eten in de avond.

Een kuur bestaat uit 14 dagen 2 x 4 tabeltten en dan een week rust. Hoe het allemaal gaat lopen? Geen idee, ook hier kent men de nodige bijwerkingen. En nu net mijn haartjes zo leuk aan het groeien zijn zullen die ook wel weer verdwijnen!

Het bezoek aan de apotheek leverde slechts een hoeveelheid op voor 4 dagen. De rest moest nog besteld worden. Kan tot maandag vooruit. Maar ze hebben beloofd dat het morgen in huis is.

Tussen haakjes: de prijs van één kuur is € 413,00 en ik moet er 8 hebben. Tel uit je winst. Weet zeker dat de zorgverzekeraar heel blij is met mijKnipoog.

Daarbij komen ook nog medicijnen bij om eventuele misselijkheid tegen te gaan. Heb nog niet gekeken wat daar de prijs van is.

Anyway, we kunnen starten! In de hoop dat het aanslaat en de tumorgroei doet stoppen en verminderen. Dan krijg ik ook weer wat meer lucht. Dat is momenteel niet echt best.

23:18 Gepost door Dita in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: tabeltten, xeloda |  Facebook |